9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

U Zvorniku obilježen Svjetski dan doktora porodične medicine

Zvornička Podružnica doktora porodične medicine obilježila Svjetski dan doktora porodične medicine

U Zvorniku obilježen Svjetski dan doktora porodične medicine (1)

ZVORNIK – Zvornička Podružnica doktora porodične medicine obilježava danas stručnim predavanjima i besplatnim mjerenjima pritiska, šećera u krvi i holesterola Svjetski dan doktora porodične medicine.

Prije početka radnog dijela ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao nam je da želi da da podršku kolegama sa područja regije Birač, kao i da im se zahvali za trud i nesebično zalaganje u katastrofi koja je zadesila ovo područje.

– Želim i da ih ohrabrim da će u ovom ministarstvu i u budućnosti imati partnera, iznalazićemo najbolji način da razvijamo zdravstvenu zaštitu, odnosno da sistem osposobljavamo tako da bude spreman i na ovakve neželjene situacije, a svakako i da se na neki način vraćamo redovnom radu i da se bavimo svakodnevnim aktivnostima – rekao je ministar.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine Podružnica Zvornik Goran Birčaković rekao je da će u okviru radnog dijela biti održana stručna predavanja o prevenciji interkardijalnih krvarenja, hipertenziji, anoreksiji i bulimiji kod srednjoškolaca u Foči i implementaciji strategije primarne zdravstvene zaštite u zvorničkom Domu zdravlja.

– Predavači su profesorica Maja Račić, dr Danijel Atijas, kardiolog Duško Mlađenović, te dr Bogdana Bodiroga. I naš specijalizant dr Gorica Đukanović izložiće svoj rad koji će se pojaviti na Svjetskom kongresu porodične medicine u Lisabonu – rekao je Birčaković.

Prisutne ljekare iz domova zdravlja regije Birač, Opšte bolnice Zvornik, te kolege iz Kneževa, Prijedora, Banjaluke, Doboja, Ugljevika, Foče i Sokoca pozdravio je i poželio im srećan rad i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Obilježavanje Svjetskog dana doktora porodične medicine prvobitno je bilo najavljeno za 17. maj, ali je zbog poplava odgođeno za 31. maj.

Birčaković se na pomoći pri organizaciji obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine zahvalio Opštini Zvornik, Domu zdravlja i Opštoj bolnici, kao i nekolicini privrednih subjekata.

Podružnica doktora porodične medicine Zvornik broji 54 tima doktora porodične medicine u šest domova zdravlj, od čega su tri ljekara specijalista porodične medicine i 16 specijalisti sa edukacijom, dok je na specijalizaciji trenutno 10 ljekara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se