9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

U trci za predsjednika RS 45 stranaka

BANJALUKA – Čak 45 političkih partija te pet nezavisnih kandidata ima namjeru da se na oktobarskim izborima upusti u trku za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Zgrada Predsjednika RSNakon što je u petak istekao rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na Opštim izborima 2014. godine, Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je ko sve namjerava da se bori za predsjedničku ili potpredsjedničku fotelju u RS, piše Glas Srpske.

Iako konkretnih imena nema, osim imena nezavisnih kandidata, za predsjednika i potpredsjednike RS kandidate namjeravaju da daju najjače političke partije u RS i FBiH, odnosno SNSD Milorada Dodika, SDS Mladena Bosića, SDP Zlatka Lagumdžije, SDA Sulejmana Tihića, HDZ BiH Dragana Čovića i HDZ 1990 kojim rukovodi Martin Raguž.

Od stranaka u RS u trci za predsjedničku i potpredsjedničku funkciju biće, između ostalog, i DNS Marka Pavića, SP Petra Đokića, NDP Dragana Čavića, PDP Mladena Ivanića, SRS Milanka Mihajlice, te dvije stranke „naprednjaka“ Stranka napredna Srpska i Srpska napredna stranka. Kandidata za predsjednika ili potpredsjednika RS mogle bi da imaju i „mlade“ stranke, između ostalih, Stranka pravedne politike Dragomira Jovičića, Savez za novu politiku Zorana Mastila, Snaga naroda Alekse Milojevića, Za pravdu i red lista Nebojše Vukanovića, Partija ekonomske i socijalne pravde Emila Vlajkija…

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se