23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Šepku ispod mosta pronađena protivtenkovska mina

U mjesnoj zajednici Šetići na lokaciji „Savići 2“ danas je nastavljeno deminiranje 9.500 kvadratnih metara.

Protivtenkovska mina pronađena u Šepku ispod mosta
Protivtenkovska mina pronađena u Šepku ispod mosta

ZVORNIK – Na ovoj lokaciji deminiranje je prvobitno počelo 12. maja, ali je nakon tri dana prekinuto, zbog poplava koje su uništile obilježja i na radilište nanijele velike nanose šljunka.

Deminiranje na ovoj lokaciji obavlja deminerska organizacija „DOK-ING DEMINIRANJE “ Pale sa jednim deminerskim timom.

Na području zvorničke opštine u toku je deminiranje 22.663,50 metara kvadratnih u okviru deminerskog zadatka „Jusići – Kosa 3“, deminiranje 54.125 kvadratnih metara na lokaciji „Simića šume“ u naselju Ašćerići, kao i 24.314 metara kvadratnih u Jusićima na lokaciji “Brđani – Jokići“.

Od početka godine deminirano je 6.137 kvadratnih metara u mjesnoj zajednici Jusići na lokaciji „Igralište“.

Dejan Galić iz Službe civilne zaštite kaže da je danas pronađena i bezbijedno uklonjena protivtenkovska mina u Šepku, ispod mosta na Drini, dodavši da je u ovoj godini primjetno povećanje broja prijavljivanja pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava.

Danas će na području opštine Zvornik boraviti i “A“ tim Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske koji će izvršiti uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava prijavljenih u Kamenici i Gornjim Šetićima, kao i prikupljenih neeksplodiranih ubojitih sredstva koja se nalaza u kontejneru Policijske stanice Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se