18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U ponedjeljak konačna lista, do sada prijavljeno 75 privrednih društava

BANJALUKA – Na poziv Privredne komore Republike Srpske za utvrđivanje liste privrednih subjekata sa kojima će Fond solidarnosti Srpske zaključiti ugovore i omogućiti stanovništvu da u njihovim objektima iskoriste elektronske platne kartice do danas se prijavilo 75 domaćih privrednih društava.

Doboj poslije poplaveOvaj broj registrovan je do danas u 15 časova, a s obzirom da se i nakon ovog roka privrednici prijavljuju, konačnu listu privrednih društava koja su izrazila spremnost da učestvuju u vaučer modelu, Privredna komora dostaviće u ponedjeljak, 23. juna, Vladi Srpske, odnosno Fondu solidarnosti.

Privredna komora Republike Srpske je 18. juna pozvala sva domaća privredna društva, koja se bave proizvodnjom i prometom građevinskog materijala i materijala za instalacije, namještaja i tehničkih uređaja u domaćinstvu, pružanjem komunalnih usluga i banke, da ukoliko žele učestvovati u akciji popunjen obrazac, koji se nalazi na internet stranici Komore, dostave na mejl adresu /info@komorars.ba/ ili na broj faksa 051/215-565.

Prava i obaveze privrednih društava i Fonda solidarnosti u ovom procesu biće utvrđeni ugovorom koji će privrednici potpisati sa Fondom, saopšteno je iz Privredne komore.

Narodna skupština Republike Srpske je po hitnom postupku usvojila set zakona za saniranje posljedica štete od poplava, na prijedlog Vlade Republike Srpske, gdje je sadržan i Zakon o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske kojim se uspostavlja jedinstveni registar štete.

Smisao Fonda je da se građanstvu koje je stradalo u poplavama putem finansijske pomoći u iznosu od 5.000 KM omogući kupovina materijalnih dobara koje su im neophodne za normalizaciju života, kao i plaćanje komunalnih usluga, te kreditnih obaveza.

(SRNA)

>>> Predstavljena platna kartica za poplavljeno stanovništvo

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se