15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Tornado u Srbiji zbrisao selo za tri minuta, prevrtao šlepere! (foto/video)

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je sinoć selo Šopić kod Lazarevca! Za samo tri minuta tornado je oduvao krovove sa svih stotinjak kuća u ovom mjestu!

Snažan vjetar odnio je čitave krovove sa domova, a najstariji mještani kažu da ne pamte da se nešto ovako dogodilo u njihovom kraju.

Uplakanu i nemoćnu, sedamdesetogodišnja Lenku Pavlović zatičemo ispred doma na koji se srušilo stablo jasena, piše Alo.

Tornado u selu Šopić kod Lazarevca (3)

– Sine, nema ko da mi pomogne. Ja sam ovde sama, a jasen mi je uništio potpuno kuću. Polomljeni su mi prozori, voda mi je pokvasila sve stvari, ne znam gde ću noćas da spavam – priča kroz suze baka.

– Ovako nešto nisam doživeo za svojih 60 godina. kuća i pomoćna zgrada su mi ostali bez crepa. ne znam šta da radim ako počena da pada kiša. Meni je još i dobro kako je kod komšija. Vetar im je odneo celo potkrovlje – kaže Miki Lučić (60).

Na magistrali je vjetar podigao šleper pun keramičkih pločica i prevrnuo ga putu, pa je izazvao zastoj na putu.

Tornado u selu Šopić kod Lazarevca (2)– Nikada u životu ništa tako nisam osetio. Kada sam osetio snagu vetra, zaustavio sam kamion, ali je drvo probilo šoferšajbnu. Posle nekoliko sekundi, vetar je podigao kamion i prevrnuo ga. Nisam se nikada tako nisam uplašio. Bilo je kao na filmu. Sve je trajalo ne više od tri minuta. Sreća je što nisam povređen – priča za vozač prevrnutog vozila.

Oluja je u Šopiću bukvalno iščupala strujne stubove, a stotine metara kablova leže na putu. Žestoko su pogođena i sela Burovo, Dren i Rudovci. Nešto slabiji vjetar je u centru Lazarevca polomio drveće. A još uvijek nema podataka o pričinjenoj šteti i broju povređenih.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=F9-Szyp74Oc]

(Alo)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se