9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Sušić: Sve je u našim rukama, sa četiri boda idemo u osminu finala SP

Ako izgubimo od Nigerije možemo ići kući, istakao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije sinoćnjeg treninga u Guaruji

Safet Sušić, selektor reprezentacije BiHAko izgubimo od Nigerije možemo ići kući, istakao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg treninga u Guaruji, prvog po povratku iz Rio de Ženeira, javlja specijalni izvještač Agencije Anadolija sa Svjetskog prvenstva iz Brazila.

Trenirali su svi reprezentativci BiH, 23 igrača, među njima i Sejad Salihović koji je zbog povrede mišića propustio nedjelju utakmicu na stadionu „Marakana“, u kojoj su Sušićevi igrači veoma dobro igrali, ali su poraženi od favorizovane Argentine (1:2). U ljekarskom timu BiH kažu da bi Salihović gotovo sigurno trebao konkurisati za ekipu u preostalim mečevima grupne faze protiv Nigerije i Irana.

A, o jučerašnjoj drugoj utakmici prvog kola grupe „F“, to jeste remiju bez golova Nigerije i Irana, Sušić je rekao:

„Vidio sam dvije ekipa sa kojima ćemo imati puno problema. Rezultat 0:0 dobar je za nas. Najvažnije je da niti jedna od ekipa nije pobijedila, što znači da i sa četiri boda možemo proći u osminu finala Svjetskog prvenstva. Dakle, imamo šanse pod uslovom da ne izgubimo niti jednu od preostale dvije utakmice u grupi. Ništa se još ne zna. Sve je u našim rukama“.

Prema Sušićevoj „računici“ BiH može odigrati neriješeno sa Nigerijom 21. juna u Kujabi, te za siguran plasman u drugi krug pobijediti Iran 25. juna u Salvadoru. Teoretski BiH može i sa dva remija u osminu finala, ali da Argentina pobijedi Nigeriju i Iran, te da u tom slučaju posljednje dvije spomenute selekcije imaju lošiju gol razliku od bh. nacionalnog tima.

„Iranci su možda i najspremnija selekcija u Brazilu, jer su trenirali najduže pred SP. Protiv obje reprezentacije trebaćemo trčati puno svih 90 minuta. Trebaće se boriti, te tek onda naša tehnika može doći do izražaja“, kazao je Sušić.

Atmosfera na sinoćnjem treningu BiH bila je odlična. Svi u bh. ekspediciji su srećni što su pružili dostojan otpor Argentincima, jednim od favorita za titulu prvaka svijeta. Potajno, i tužni su jer smatraju da su uz malo više sreće mogli doći do osvajanja boda. Reprezentativci BiH, prema Sušićevim riječima, „samo oni koji nisu igrali ili su malo igrali protiv Argentine treniraće danas u Guaruji“.

„Ostali imaće slobodan dan, kako bi se odmorili. Kompletna ekipa imaće još tri treninga do puta u Kujabu“, izjavio je Sušić, prenosi Anadolij.

Sredojević „špijunirao“ Nigerijce i Irance

Borče Sredojević, Sušićev asistent u stručnom štabu BiH juče je sa stadiona „Arena da Bajiksada“ u Kuritibi „špijunirao“ igru Nigerijaca i Iranaca u njihovom međusobnom duelu. Na sastanku stručnog štaba danas će prezentovati zabilješke iz notesa sa utakmice narednih protivnika BiH u Brazilu.

(Anadolija)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se