4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Sušić: Nećemo dozvoliti da se slobodno šetaju terenom

RIO DE ŽANEIRO – Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra prvi meč Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Argentine.

Safet SušićU debitantskom nastupu na velikom takmičenju fudbaleri BiH će odmjeriti snage s jednim od favorita za titulu šampiona. Predvođeni najboljim igračem planete Lionelom Mesijem Argentinci će pokušati da trijumfom započnu pohod na prvo mjesto u grupi.

Selektor Safet Sušić navodi da je Argentina apsolutni favorit, ali da će njegovi igrači učiniti sve da prirede iznenađenje.

„Nećemo im dozvoliti da nam se slobodno šetaju terenom. Imamo i mi dosta igrača koji su jako dobri. Oni koji su pratili našu reprezentaciju to znaju, a oni koji nisu mislim da će to vidjeti večeras“, kazao je Sušić.

Smatra da nije važno koji tim će na teren izvesti njegov kolega na klupi argentinske reprezentacije Alehandro Sabelja, „jer koga god pošalje na teren to su vrhunski igrači“.

Najavio je napadačku igru, navodeći da je takva filozofija njegove ekipe.

Susret BiH – Argentina igra se u ponoć po srednjeevropskom vremenu (19 sati po lokalnom vremenu) na stadionu „Marakana“ u Rio de Žaneiru.

Sudiće Žoel Agilar iz Salvadora.

(FENA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se