9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Šta bi svaki muškarac trebalo da zna prije seksa sa ženom

Ženska tijela još uvijek ne razumijemo potpuno. Naučnici sve do 2009. godine nisu znali kako klitoris funkcioniše. Zato nije čudo što žene i dalje nisu jednake sa muškarcima po pitanju uživanja u seksu. Muškarci, ipak, treba da im seks učine što ljepšim i da prije seksa nauče sledeće stvari.

seks nježnost ljubav krevet1) ONO ŠTO ŽENA MISLI O SVOM TIJELU UTIČE NA TO KOLIKO UŽIVA U SEKSU

Ovde se ne radi o taštini. Način na koji žena vidi svoje tijelo dosta utiče na njen seksualni život. Ako je žena zadovoljna svojim izgledom, više će uživati u seksu i obrnuto. Mnoga istraživanja su pokazala da žene koje nisu zadovoljne svojim tijelom nisu dovoljno koncentrisane sa sam čin seksa. Učinite da se vaša partnerka osjeća lijepo.

2) NAŠE DRUŠTVO VIŠE CIJENI MUŠKI NEGO ŽENSKI UŽITAK

Istraživanja su pokazala da žene manje uživaju u seksu nego muškarci – a mlade žene imaju mnogo manje šanse da dožive orgazam nego mladi muškarci. Djelimična krivica zbog ovoga pada na kulturalnu favorizaciju seksualnih činova koji pričinjavaju veće zadovoljstvo muškarcima, kao što je vaginalni seks. Samo 8 odsto žena može da doživi orgazam tokom vaginalnog seksa, a skoro svi muškarci.

3) ŠTO VIŠE PAŽNJE ON POKLONI ZADOVOLJSTVU SVOJE PARNERKE, ONA VIŠE UŽIVA

Muškarci manje pažnje posvećuju tome da li će žena doživjeti orgazama ako se radi o vezi za jednu noć. Što su muškarci više posvećeni vezi, tj. što su više posvećeni zadovoljstvu partnerke, ona je sve zadovoljnija seksom.

4) ŽENE MOGU DA UŽIVAJU U ČISTOM SEKSU ISTO KOLIKO I MUŠKARCI

Stereotipno se na muškarce gleda kao na one koji više vole šeme za jednu noć, dok se žene posmataraju kao osobe koje najčešće teže vezi, pravoj ljubavi u kombinaciji sa seksualnim zadovoljstvom. Ali studija iz 2011. pokazala je da su žene otvorene za šeme za jednu noć isto koliko i muškarci.

5) PROSJEČNOJ ŽENI JE POTREBNO OD 10 DO 20 MINUTA DA DOĐE DO VRHUNCA

Muškarcima je, s druge strane, u prosjeku potrebno od sedam do 14 minuta da bi doživjeli vrhunac. A većina žena koja doživi orgazam tokom seksa, ne dolazi do vrhunca tokom tipičnog seksa koji podrazumjeva samo penis i vaginu. Nasuprot, ženama je uglavnom potrebno mnoštvo seksualnih činova da bi svršile.

6) ČAK I AKO ŽENA NE SVRŠI, SEKS NIJE BESMISLEN

Ako od orgazma napravite poentu i cilj seksa, onda umanjujete samo seksualno uživanje. Kod mnogih žena se javlja anksioznost baš iz tog razloga, jer silno žele da dožive orgazam i boje se da ga neće doživjeti. Zato bi bilo najbolje da naučimo da u seksu može da se uživa i bez orgazma. Ipak, komunikacija je ključ. Za neke žene orgazam ipak jeste cilj, dok druge uživaju u samom činu. Zato uvijek popričajte sa partnerkom kako biste saznali u čemu ona uživa.

7) AKO JE VAŠ DODIR NE UZBUĐUJE, NISTE PRONAŠLI PRAVO MJESTO

Na tijelu svake žene se nalazi veliki broj erogenih zona, pa samo zato što ne reaguje na nježno dodirivanje uha, ne znači da je ništa neće uzbuditi. Nekim ženama je posebno uzbudljivo da ih partner dira po onim dijelovima tijela u vezi s kojima se osjećaju dobro. U prevodu, ako znate da nije zadovoljna svojim stomak, nemojte je tu dirati. Izdvojte vremena, i saznajte koje su to njene posebne tačke – sigurno ih ima.

8) NAŽALOST, NEKE ŽENE NIKADA NEĆE UŽIVATI U SEKSU

Jednostavni izgovori poput “Umorna sam” ili “Boli me glava”, mogu da ukažu na nešto sasvim drugo, tako da ih ne treba olako odbaciti. Posebno ako se često ponavljaju. Neke žene osjećaju bol prilikom seksa, pa je sasvim normalno da u tome ne mogu da uživaju. U tom slučaju treba raditi na kompletnom seksualnom činu, a ne samo na vaginalnom snošaju. Neke žene imaju i medicinske problem, zbog kojim ne mogu u potpunosti da uživaju u seksu. Istraživanja su pokazala da gotovo polovina žena na neki način osjeća nelagodu prilikom seksa, a to može biti bol, ili konstantno slab libido. Onda, naravno, postoje i posebna stanja koja onemogućavaju normalan seks, kao što je vaginismus – bolno i nekontrolisano grčenje mišića oko vagine.

9) KADA SUMNJATE – PRIČAJTE

Ovo je najjednotavniji a ujedno i najbolji savjet koji iko može da vam da. Da biste imali dobar seks, neophodno je da imate dobru povezanost i komunikaciju. Ako niste sigurni kako se ona osjeća, budite otvoreni i popričajte o tome.

(Blic Žena)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se