15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Smanjena vidljivost na području Prijedora

BANJALUKA – U Republici Srpskoj kolovozi su mokri i mjestimično klizavi zbog kiše koja je padala tokom noći, a na području Prijedora smanjena je vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla na kolovozuSporija i opreznija vožnja neophodna je na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona.

Danas od 13.30 do 14.00 časova, zbog miniranja terena doći će do privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Doboj – entitetska granica, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Radi saniranja električnih vodova i zatezanja provodnih užadi preko rijeke Bosne, preko regionalnog puta i pružnog prelaza Doboj – Maglaj još danas je na snazi privremena obustava saobraćaja na regionalnom putu Doboj – entitetska granica, na dionici između Pridjela i Doboja, od 8.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare – Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Klašnice – Prnjavor u Čardačanima, Šepak – Han Pogled i Bileća – Gacko, lokalitet Stepen, te na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka -Klašnice, dionica Derviši – Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na magistralni put Banjaluka – Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na auto-putu Banjaluka – Gradiška, dionica Glamočani – Čatrnja, u mjestu Jakupovci, izmijenjen je režim saobraćanja tako da se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih za izgradnju auto-puta Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova/.

U toku je izgradnja auto-puta Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci – Mrakovica. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina -Gornja Vijaka.

Radi deminiranja terena na magistralnom putu Brod – Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, svaki dan osim vikenda i praznika od 7.00 do 15.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i auto-moto društvaima pokrenuo je preventivnu akciju pod nazivom „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“ koja će trajati do 18. jula. Cilj je da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj povećanjem stepena korišćenja tehnički ispravnih vozila na putevima.

U Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog do pojačanog intenziteta.

Granični prelaz Brčko i dalje je zatvoren za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se