23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Slobode lišen i bivši direktor UIO

SARAJEVO – U više gradova u BiH u toku je do sada najveća akcija zbog krivičnih djela korupcije u kojoj je slobode lišeno i oko 30 zvaničnika carinskih organa i Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/, među kojima i bivši direktor ove institucije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

HapšenjeU ovoj akciji je po nalogu Tužilaštva BiH, na više desetina lokacija, slobode lišeno ili su stavljena pod nadzor 54 lica.

Osumnjičena lica su pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela organizovanog kriminala, carinskih i poreskih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Tužilaštvo BiH provodi i finansijsku istragu u ovom predmetu, a prema do sada prikupljenim saznanjima, osumnjičena lica ostvarila su višemilionsku nezakonitu imovinsku korist.

Finansijska istraga provodi se sa ciljem identifikovanja i oduzimanja nezakonito stečene imovine.

Iz Tužilaštva napominju da je riječ o predmetu u kojem je tužilački tim od dva tužioca sa istražiocima i saradnicima duže od osam mjeseci provodio detaljnu istragu.

Više informacija biće saopšteno tokom dana, najavljeno je iz Tužilaštva.

Iz Sipe je ranije saopšteno da se pretresi objekata vrše na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboj Juga, Tešnja, Čelića, Banjaluke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor-Varoša, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika.

(SRNA)

>>> Akcija Pandora: Uhapšeni Kemal Čaušević i Zdravko Cvjetinović, te još više od 50 osoba

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se