4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Sindikat zadovoljan jer u Zvorniku sva preduzeća rade

ZVORNIK – Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske (SSRS) u okviru obilaska poplavljenih opština, posjetila je danas Zvornik gdje se na odvojenim sastancima sa predstavnicima Opštinske uprave i sindikalnih organizacija upoznala sa posljedicama poplava koje su zadesile ovu opštinu.

Delegacija Saveza sindikata u Opštini Zvornik (1)Zamjenikom načelnika opštine Danijel Dragičević rekao je da se razgovaralo o situaciji u opštini nakon poplava, a naročito o stanju u privrednim subjektima koji su pretrpjeli određenu štetu.

On je saopštio da će konačna procjena štete na privrednim objektima biti poznata u petak, ali da je nka okvirna cifra na repromaterijalu gotovim proizvodima i objektima gotovo preko milion i po KM.

– I lokalna zajednica i cijela opština Zvornik se uključila da pomogne tim subjektima da nastave sa radom i da štetu koju su preživjeli lakše prebrode. Naravno, i Savez sindikata je uputio određene inicijative, raspravljaće se na višim nivoima o tome kako dalje i koje će to mjere biti da se pomogne tim preduzećima i da dalje nastave sa radom – rekao je Dragičević.

Tomislav Vrhovac, predsjednik Sindikata uprave i lokalne samouprave Republike Srpske istakao je nakon sastanka veliko zadovoljstvo što u zvorničkoj opštini svi privredni subjekti rade.

– Zahvaljujući aktivnosti lokalne zajednice, privrednih subjekata i građana Zvornika, ovdje su štete manjeg obima i što je posebno zadovoljstvo sve i jedan privredni subjekat i dalje radi i svi radnici u njima – istakao je Vrhovac.

Delegacija Saveza sindikata u Opštini Zvornik (2)Nakon sastanka sa predstavnicima Opštine Zvornik, delegacija SSRS održala je i sastanak sa predsjednicima sindikalnih organizacija iz zvorničkih preduzeća kako bi se upoznali sa stanjem kod poplavljenih radnika pogođeno i sa prijedlozima i sugestijama kako i na koji način da se rješavaju njihovi problemi.

Vrhovac je podsjetio da je današnja posjeta Zvorniku upriličena na osnovu odluke Predsjedništva SSRS da obiđe sve lokalne zajednice koje su pogođene poplavama.

U delagaciji SSRS bili su, pored Vrhovca i Anica Jondić, predsjednik Sindikata radnika MUP-a, Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite, Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Nebojša Đokić, predsjednik Sindikata saobraćaja i veza, Vlado Pavlović, predsjednik Sindikata šumarstva i prerade drveta, kao i predstavnik Regionalnog sindikalnog centra Zvornik Milena Vimić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se