23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Rusija i Koreja podijelili bodove. Očoa odbranio Meksiko od Brazila

Reprezentacije Rusije i Južne Koreje podijelile su bodove u posljednjem meču prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva sa 1:1.

Rusija Južna Koreja Mundijal 2014Nakon skoro 70 minuta mučenja gledalaca, uslijedila su dva gola u pet minuta, ali su selekcije ipak osvojile samo po bod, piše B92.

Koreja je povela u 68. minutu zahvaljujući greški Igora Akinfejeva nakon šuta Keon-Ho Lija sa više od 20 metara, ali su Rusi izjednačili već u 74. preko rezerviste Aleksandra Keržakova, koji je iskoristio lošu rekaciju odbrane rivala.

Meč u Kujabi obilježila je prava uspavanka u prvih 70. minuta meča uz jak presing oba tima kada rival ima loptu. Rusi su na startu utakmice uglavnom pokušavali napadima po bokovima preko Ješčenka i Fajzulina, dok su Koreanci tražili šansu iz kontranapada.

Prvi i jedini šut u okvir gola u prvom poluvremenu vidjeli smo tek u 31. minutu, kada je Jung dobro intervenisao poslije pokušaja Ignaševića sa više od 35 metara.

Već na startu drugog Rusi su zaprijetili iz kornera, ali je Berezucki poslije sjajnog skoka gađao pored stative. U narednih 20-ak minuta oba tima su uglavnom prijetila sa distance, posebno Koreja, koja je 2-3 puta zaposlila Akinfejeva. Ruski golman je iskazao nesigurnos, koja ga je konačno koštala u 68. minutu.

Keun-Ho Li je dobio loptu na sredini terena i pokrenuo polukontru, dugo je vukao loptu, a onda se odlučio na šut sa više od 20 metara. Lopta je išla pravo u Akinfejeva koji je napravio veliku grešku, odličio je da je hvata, a onda mu prošla kroz ruke i ušla u gol.

Uslijedila je brza reakcija Kapela koji u igru uvodi Aleksandra Keržakova, koji mu odmah donosi izjednačenje.

Nakon duge akcije Rusa po desnoj strani, loptu u kaznenom prostoru dobija Dzagojev i dobro šutira, Jung brani, Hvang ispucava loptu, ali pogađa Ješčenka (možda u ruku), ona se odbija do Keržakova koji samo dva minuta nakon što je ušao u igru donosi izjednačenje.

Uslijedio je veliki pritisak Rusa u nastavku meča, ali nije bilo izglednih šansi, pa su reprezentacije podijelile bodove.

Očoa odbranio Meksiko od Brazila

Fudbalske reprezentacije Brazila i Meksika odigrale su večeras u Fortalezi neriješeno 0:0, u drugom kolu A grupe Svjetskog prvenstva.

Golman Meksika OčoaDomaćin Mundijala nije uspio da poslije startne pobjede protiv Hrvatske (3:1), zabilježi novi trijumf i prođe u narednu fazu takmičenja.

Brazil je imao veći posjed lopte i bolje šanse, ali je mrežu Meksika odlično čuvao golman Giljermo Očoa, koji je odbranio četiri „zicera“. Očoa je briljirao na golu Meksika, do ludila je dovodio izabranike selektora Luisa Felipea Skolarija i sasvim zasluženo poneo epitet junaka meča.

Meksiko se čitavu utakmicu branio, strpljivo čekao svoju šansu i u nekoliko navrata u drugom poluvremenu ozbiljno priprijetio golmanu Žuliju Sezaru.

Obje selekcije sada imaju po 4 boda, dok se u drugom meču sutra u Manausu sastaju Hrvatska i Kamerun.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se