9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Puškov: Zapad dao odriješene ruke Kijevu

MOSKVA – Činjenica da Zapad nije osudio jučerašnji napad na rusku Ambasadu u Kijevu znači da Ukrajina ima odriješene ruke za bilo kakve aktivnosti i protiv interesa Rusije, izjavio je Aleksej Puškov, predsjednik komiteta Državne Dume Rusije za međunarodna pitanja.

Sukobi u Ukrajini„Savjet bezbjednosti nije osudio napad na rusku Ambasadu u Kijevu. To znači da je slobodan napad na ambasade“, naveo je Puškov na svom „Tviteru“.

Poslanik Jedinstvene Rusije Vjačeslav Nikonov rekao je da bi Rusija osudila da se tako nešto dogodilo ambasadi neke druge zapadne države u bilo kojoj drugoj zemlji.

„Činjenica da nije došlo do osude zapadnih država ovaj put znači da je Kijev dobio odriješene ruke za bilo kakvu akciju – ne samo ubistva, genocid, razaranje gradova i mirnog stanovništva, već i otvoreno djelovanje protiv ruskih interesa“, naglasio je Nikonov.

On je dodao da je to nečuveno, ali da nije iznenađujuće, „jer smo vidjeli da posljednje vrijeme Zapad zatvara oči pred zločinima kijevskog režima“, prenosi „Itar-tas“.

Ruska Ambasada u Kijevu bila je juče meta napada demonstranata koji su pocijepali rusku zastavu, kamenovili zgradu dimnim bombama i molotovljevim koktelima, te prevrtali automobile sa diplomatskim tablicama, dok je ukrajinska policija bila samo nijemi posmatrač.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se