18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Promovisana knjiga „Na Neretvi jedan grad“

SREBRENICA – U Narodnoj biblioteci u Srebrenici promovisana je knjiga „Na Neretvi jedan grad“, autora Ognjena Pudara koji je poklonio i određeni broj knjiga toj biblioteci.

Opština SrebrenicaPudar je na sinoćnjoj promociji rekao da je ovo njegova četvrta knjiga koja je zbirka priča, a izdavač je objavio kao roman jer se sve priče odnose i govore o Mostaru.

Osim Pudara, o knjizi su govorili i njegov sin Nebojša i bibliotekar srebreničke biblioteke Violeta Radić.

Pudar, koji je porijeklom Hercegovac, od završetka rata živi u Osečini u Srbiji i od tada se počeo baviti pisanjem.

Najpoznatija je njegova knjiga „Odrastanje jednog Pudara“ za koju je na Sajmu knjiga u Beogradu 2010. godine dobio nagradu „Pegaz“ Književne zajednice Srbije za najbolju autobiografsku knjigu.

Pudar je istakao da razlog njegove posjete Srebrenici nije bila promocija knjige nego želja da pokloni određeni broj knjiga srebreničkoj biblioteci i da podrži njenu akciju prikupljanja knjiga za biblioteke čiji su knjižni fond uništile nedavne poplave.

On i njegov sin predali su oko 200 različitih, među kojima i veoma vrijednih, rijetkih i skupih knjiga ovdašnjoj biblioteci, kao i za biblioteke sa poplavljenih područja.

„Jedan broj knjiga poklonila je Narodna biblioteka iz Osečine, dio su moje knjige iz vlastite biblioteke, a predao sam i određen broj knjiga čiji sam autor“, rekao je Ognjen Pudar.

On je istakao da se i generacija njegovog sina odrekla obilježavanja 20 godina od mature i ta sredstva donirana su za nabavku knjiga za srebreničku i poplavljene biblioteke.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se