15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Profesori Osnovne muzičke škole iz Zvornika održali koncert povodom Svjetskog dana muzike

ZVORNIK – Profesori Osnovne muzičke škole Zvornik održali su sinoć u Domu omladine koncert povodom Svjetskog dana muzike.

Obilježavanje Svjetskog dana muzike u Zvorniku (3)Na koncertu koji je i poklon ove škole Zvorničanima, čuli su se različiti muzički stilovi, od klasične, evergrin pa do zabavne i narodne muzike, a gost je bilo veličanstveno Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Obilježavanje Svjetskog dana muzike u Zvorniku (1)Direktor škole Ljubiša Popović napomenuo je da se od 2011. godine Zvornik pridružio velikoj porodici evropskih i svjetskih gradova koji obilježavaju Svjetski dan muzike.

Nastupom profesora, Osnovna muzička škola zaključila je svoju koncertnu sezonu, do početka oktobra.

Obilježavanje Svjetskog dana muzike u Zvorniku (2)– Imali smo 18 nastupa od početka godine, kao i godišnji koncert učenika svih klasa. Nastavni rad škole zaključen je prošle sedmice i svi smo prezadovoljni, jer su naši učenici osvojili veliki broj nagrada na raznim takmičenjima, a uspješno smo organizovali i drugi festival gitare „Zgitar fest“ – istakao je Popović.

Osnovna muzička škola u Zvorniku ima 220 učenika i 16 profesora. Pored instrumentalnih klasa – klavira, harmonike, gitare, violine, klarineta i flaute, postoje i klase solfeđa, teorije, hora, kamerne muzike i orkestra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se