18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Počelo kažnjavanje u akciji „pojas“

Počeo represivni dio akcije „pojas“ u okviru koje se kontroliše vezivanje sigrunosnog pojasa u vozilima

Zaveži-pojas-Zvornik-policija-kontrola-saobraćajaZVORNIK – Danas je u Zvorniku počeo represivni dio akcije „pojas“ u okviru koje se kontroliše vezivanje sigrunosnog pojasa u vozilima, rekli su nam u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Zvornik.

Ova akcija sprovodi se od 11. do 30 juna u kroz preventivni i represivni dio. Preventivni dio trajao je od 11. juna do danas, dok od danas do kraja akcije traje represivni dio u okviru koga će se naplaćivati kazna svima koji ne budu poštovali odredbu o vezivanju pojasa, kao i korišćenju sjedalica za djecu.

Kazna za nevezivanje pojasa je 30 KM, za nekorišćenje sjedalice koja je obavezna za djecu do 5 godina je 40 KM

Kazna za nevezivanje pojasa je 30 KM, a za nekorišćenje sjedalice koja je obavezna za djecu do 5 godina je 40 KM.

Zaveži-pojas-Zvornik-1-Zbog stepena povreda i putnika i vozača ovom akcijom želimo da istaknemo važnost vezivanja pojasa – poručili su iz Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik.

U dosadašnjem dijelu akcije koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske, dijeljeni su promotivni leci vozačima, te održana predavanja u mjesnim zajednicama i školama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se