9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Počela izgradnja stanova za konačno zbrinjavanje boračkih kategorija u Zvorniku

ZVORNIK – U Zvorniku je danas počela izgradnja stambenog objekta za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije.

Izgradnja stambene zgrade za konačno zbrinjavanje boračkih kategorija u ZvornikuNačelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović saopštio je da će biti izgrađena 42 stana za šta će biti izdvojeno 1.245.000 KM.

– Mi danas počinjemo izgradnju objekta koji će riješiti sve evidentirane i od strane resornog ministarstva prihvaćene stambene probleme iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u našoj opštini. To znači da će biti zbrinuti svih 37 lica sa konačne rang-liste definisane 2008. godine. Izgradnju 37 stanova finasira Vlada Republike Srpske, dok će pet stambenih jedinica finansirati lokalna zajednica, a nakon završetka vidjećemo kome će se oni dodijeliti – rekao je Stevanović.

Napomenuvši da je početak radova kasnio zbog kiša i poplava, on je istakao da je rok za završetak radova pet mjeseci.

Zvaničnom početku radova prisustvovali su, pored načelnika Stevanovića i njegovih saradnika i predstavnici zvorničkih Boračke organizacije, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Udruženja ratnih ojnih invalida.

Stambena zgrada gradi se u ulici Braće Stefanovića u Zvorniku, a izvođač radova je zvorničko preduzeće „Jokić invest“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se