9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Opštinama 250.000 KM

BANJALUKA – Vlada RS donijela je odluku o isplati novčane pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u iznosu od 250.000 KM, saopšteno je juče iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Sjednica Vlade RSMeđu nerazvijenim opštinama najviše je dobio Bratunac – 9.987, a najmanje Donji Žabar – 5.232 KM. Kada su u pitanju izrazito nerazvijene opštine, najveći iznos dodijeljen je Jezeru – 10.262, a najmanji Istočnom Drvaru – 5.587 KM.

Donesena je i odluka o stavljanju van snage odluke o kontroli cijena, koja se odnosila na proizvode i usluge od posebnog značaja za zaštitu životnog standarda stanovništva. Ovom odlukom preduzeća i druga pravna i fizička lica koja se bave trgovinom na veliko i malo bila su obavezna da cijene proizvoda koji su navedeni u listi proizvoda od posebnog značaja za zaštitu životnog standarda stanovništva zadrže na nivou koji je zabilježen 17. maja, odnosno prije izbijanja poplava.

Vlada RS utvrdila je juče i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača s ciljem potpunije zaštite potrošača u Srpskoj. Prihvaćena je informacija o korišćenju sredstava dodijeljenih na osnovu konkursa za dodjelu subvencija za razvoj privrede u 2013. godini. Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, u skladu sa pravilnikom i raspoloživim budžetskim sredstvima, dodijelilo je subvencije za 285 preduzeća u ukupnom iznosu od 19,6 miliona KM. Vlada je prihvatila i informaciju o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje odvodnog kanala u Bilećkom polju u opštini Bileća.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se