5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

NEOČEKIVANI OBRT: Pilot nestalog malezijskog aviona glavni osumnjičeni?

 

Zaharije Šah (53), pilot nestalog malezijskog aviona za kojim se traga od 8. marta kada je nestao sa radara, glavni je osumnjičeni u službenoj policijskoj istrazi

Zaharije ŠahGlavni dokaz protiv pilota je lični simulator koje je posjedovao, a na kome postoje podaci koji pokazuju da je vježbao da skrene sa rute i slijetanje na kratku pistu na ostrvu. Podaci su izbrisani, ali IT stručnjaci su uspjeli da ih povrate

Zaharije Šah (53), pilot nestalog malezijskog aviona za kojim se traga od 8. marta kada je nestao sa radara, glavni je osumnjičeni u službenoj policijskoj istrazi.

Zvanični rezultati istrage još nisu objavljeni, ali neke informacije su proslijeđene stranim vladama koje učestvuju u potrazi. Nakon 170 odrađenih informativnih razgovora, istražitelji su utvrdili da je pilot jedini krivac za nestanak aviona na liniji MH370, pod uslovom da je do toga došlo zbog ljudske greške.

Prema pisanju britanskog “Sandej Tajmsa”, za pilota je utvrđeno da jedini od cijele posade nije imao baš nikakvih planova za budućnost, niti društvenih niti poslovnih, za razliku od ostalih članova.

Policija je bila svjesna glasina koje su okruživale pilota, koje se odnose na njegove porodične probleme, najviše sa suprugom. Međutim, protiv takvih glasina pobunili su se njegovi prijatelji i porodica pa su optužbe odbačene.

Glavni dokaz je lični simulator koje je posjedovao, na kome postoje podaci koji pokazuju da je pilot vježbao da skrene sa rute i slijetanje na kratku pistu na ostrvu. Podaci su izbrisani, ali IT stručnjaci su uspjeli da ih povrate.

(Telegraf.rs)

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se