18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH kao porodična firma

SARAJEVO – Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH za rad u prošloj godini dobiće mišljenje s rezervom, a glavni razlozi za takvu ocjenu revizora su preveliki broj radnika angažovanih na osnovu ugovora o djelu i uglavnom rodbinskih veza i kršenje propisa o javnim nabavkama.

Damir Ljubić, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiHIzvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH trebalo bi da bude objavljen idućeg mjeseca, a u posjedu „Glasa Srpske“ su primjedbe revizora, koje svjedoče da se ova institucija pretvorila i leglo nepotizma i porodičnu firmu.

Iako su revizori i u prošlom izvještaju upozorili da je u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice, kojim rukovodi Damir Ljubić, angažovano previše radnika po ugovoru o djelu, ništa nije učinjeno na uvažavanju preporuka. Revizori su, naprotiv, utvrdili da su u 2013. godini isplate po osnovu ugovora o djelu povećane za 17 odsto.

– Na osnovu ugovora o djelu u prošloj godini je potrošeno 584.320 KM. Mada je broj izvršilaca putem ugovora o djelu smanjen u odnosu na prethodnu godinu, angažovano ih je 57 što je i dalje značajan broj – naveli su revizori.

Utvrđeno je da su na osnovu ugovora o djelu angažovani savjetnici, konsultanti, prevodioci, vozači, arhivari i radnici za obavljanje računarskih i poslova za potrebe Agencije za ravnopravnost polova.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se