5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Milion evra Vlade Srbije ide za Šamac i Doboj

BEOGRAD – Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se milion evra pomoći Vlade Srbije uputi u Šamac i Doboj, kako bi se sanirali neki od javnih objekata stradalih u poplavama.

Milion-evra-Vlade-Srbije-ide-za-Šamac-i-Doboj-1„Veoma sam zahvalan premijeru /Vučiću/ i čitavoj srpskoj Vladi i državi Srbiji na takvom razumijevanju“, rekao je Dodik nakon sastanka u Vladi Srbije, kojem su prisustvovali i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, te šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

Na konferenciji za novinare Dodik je naveo da Republika Srpska „nema drugu adresu da se obraća“, nego upravo Srbiji, a Srpska je ponosna što postoji „pozitivan refleks“ na to obraćanje.

Dodik je izrazio zahvalnost Vladi Srbije što je, i pored velikih stradanja u Srbiji, našla načina da pomogne Republici Srpskoj.

Predsjednik Srpske je dodao da je današnji sastanak nastavak njegovog razgovora od prije nekoliko dana sa Vučićem o poplavama.

„Kada pitate o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, onda se pogledajte ono što radimo na konkretnom planu i vezano za poplave i sve druge projekte koje smo realizovali i imamo namjeru da realizujemo“, rekao je Dodik.

Milion evra Vlade Srbije ide za Šamac i Doboj (2)Vučić: Na narednoj sjednici odluka o ozbiljnoj pomoći

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu da će Vlada Srbije na narednoj sjednici donijeti odluku o ozbiljnim finansijskim sredstvima i drugim vidovima pomoći koju će Srbija uputiti Republici Srpskoj kao pomoć u poplavama.

On je novinarima u Vladi Srbije nakon radnog sastanka, kome su prisustvovali i režiser Emir Kusturica, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar kulture Ivan Tasovac, rekao da „Srbija nema pravo da zaboravi Srpsku“.

„U svoj nevolji i muci koju sami imamo nemamo pravo da zaboravimo Republiku Srpsku“, rekao je Vučić.

On je potvrdio da će kroz 15 dana posjetiti Šamac i Doboj i da će tada biti postignut konačan dogovor koji će infrastrukturni objekti u tim opštinama biti obnovljeni uz pomoć srpske Vlade.

Vučić je naglasio da će visina pomoći biti transparentna i da je važno da građani Srpske znaju šta je Srbija učinila za njih, kao i da građani Srbije budu upoznati o tome.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se