15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Medijska ofanziva NATO saveza

BANJALUKA – U Republici Srpskoj primjetna je medijska ofanziva NATO-a u kojoj se Alijansa predstvalja kao navodno „humanitarna, investiciona, razvojna i svaka druga“, samo ne ono što jeste – klasična vojno-politička agresvina organizacija, ocijenio je za Srnu vojno-politički analitičar Gostimir Popović.

NATO„Niko ne želi da kaže da je to klasična vojno-politička, agresivna organizacija koja pravi najviše nereda na planeti“, naglasio je Popović i istakao da ta „organizacija nije dobronamjerna prema Republici Srpskoj“.

On smatra da ne iznenađuje da NATO teži da na taj način ostvari uticaj, ali čudi zašto mediji ne vode računa o tome da to može biti i jeste osjetljivo pitanje.

Prema Popovićevim riječima, iako je ta kampanja plaćena, taj novac „nije čestit, niti korektan“.

„Nažalost, takvih moralnih vrijednosti u medijima Srpske izgleda da i nema i bilo bi veoma dobro kada bi se neko probudio iz dubokog zimskog sna i kazao da ta organizacija nije dobronamjerna prema Republici Srpskoj“, naglasio je Popović.

Govoreći o propagiranju ulaska u NATO plakatima koji se mogu vidjeti po kasarnama u BiH, Popović navodi da je to za NATO najjeftinije mjesto, te da i na taj način Alijansa želi da skrene pažnju na sebe.

Popović je, nazvavši Oružane snage BiH „famoznom organizacijom koja je proizvođač skandala, a potrošač novca“, napomenuo da se takvi elementi sistema nigdje u svijetu ne koriste za propagandne aktivnosti.

„Izgleda da ovdje, kada je riječ o NATO savezu, sva pravila padaju vodu“, kaže Popović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se