23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mažić sudi derbi Njemačka – Portugal, Gana protiv SAD

Upravo će taj duel i otvoriti program, od 18 časova na areni Fonte Nova u Salvadoru.

Kristijano RonaldoTri sata kasnije u Kuritibi igra se drugi duel grupe F u kojem se sastaju Iran i Nigerija, a program petog dana zatvaraju Gana i Sjedinjene Američke Države u ponoć.

Njemačka i Portugal veliki su favoriti u grupi G, a do sada su se sastajali 17 puta uz devet pobjeda Njemaca i samo tri Portugalaca. Najveća nedoumica je povreda Kristijana Ronalda koji tvrdi da je spreman.

„Nikada ne bih dovodio svoju karijeru u opasnost čak i kada je Svjetsko prvenstvo u pitanju. Volio bih da sam 110 odsto spreman, ali jesam 100 odsto i to je dovoljno da pomognem svom timu“, rekao je CR7.

Pobjednik ovog meča vjerovatno će i zauzeti prvo mjesto u grupi, pa je golman ‘pancera’ Manuel Nojer istakao da je ovaj duel kao finale.

„Znamo da igramo sa jakim protivnikom koji je uspješan prethodnih godina, ovo će biti skoro kao finale“, rekao je Nojer.

Veliku čast da djeli pravdu na ovom meču imaće srpska sudijska trojka koju će predvoditi Milorad Mažić, a pomagaće mu Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

U drugom meču grupe F sastaju se Iran i Nigerija, a pobjednik ovog meča napraviće veliki posao nakon što je Argentina prema očekivanjima pobjedila BiH sa 2:1. Biće to tek drugi duel ove dvije reprezentacije, a jedini prethodni dobili su Nigerijci.

U poslednjem meču dana u Natalu se sastaju Gana i SAD. Gana je dobila jedini prethodno odigrani međusobni meč, ali favorit na ovoj utakmici je bez dileme tim Jirgena Klinsmana.

Grupa G:

Salvador: Nemačka – Portugal (18h)
Natal: Gana – SAD (00h)

Grupa F:

Kuritiba: Iran – Nigerija (21h)

(B92)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se