8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Maturanti prošetali Zvornikom (foto)

Maturanti SŠC i gimanzije „Petar Kočić“ u defileu od zgrade Opštine Zvornik do Kasine obilježili su kraj svoga srednjoškolskog obrazovanja

Defile maturanta zvorničke gimnazije 2014 (140)

>>>POGLEDAJTE: Defile zvorničkih maturanta (fotogalerija)

ZVORNIK – Maturanti iz Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ (SŠC), njih 241 večeras su, prije proslave maturske večeri, prošetali glavnom gradskom ulicom od zgrade opštine do platoa Kasina gdje su im uručene Vukove diplome i nagrade.

Ispraćajući još jednu generaciju učenika, direktorica škole Biljana Pisić podsjetila je da je ovo sedmi put kako se maturanti okupljaju u centru grada.

– Ovo je jedna generacija koja je vrijedno radila, učila i istovremeno pokazala koliko mladi mogu biti humani i složni kada je to potrebno. Među nama je 28 „vukovaca“ i mnogo odličnih, ali oni su humanitarnim aktivnostima – dobrovoljnim davalaštvom krvi, humanitarnim koncertima i drugim, svi dobili petice. Svojim plemenitim djelima mogu i nama odraslima služiti za primjer – rekla je Pisićeva u obraćanju maturantima i velikom broju Zvorničana.

Maturantima se obratio i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović koji im je poručio da su najsvjetlije što se desilo u posljednje vrijeme u Zvorniku.

– Prolazimo kroz jedno teško vrijeme i u posljednje tri nedelje vi ste najsvjetlije što nam se desilo. Želim vam da vašem životu jedina poplava sa kojom ćete se sresti bude poplava uspjeha, zdravlja i svake sreće. Trudite se, radite i gdje god da vas život odnese, uvijek se vraćajte u svoj rodni grad – poručio je Stevanović

Nakon obraćanja, Pisić je proglasila da je đak generacije gimnazijalac Nemanja Ćirić za koga je rekla da je svestran učenik koji voli sve, od likovne umjetnosti do filozofije, od književnosti do matematike i koji za četiri godine školovanja nije upisao ni jedan izostanak.

Načelnik Stevanović uručio mu je novčanu nagradu od 300 KM, a Pisićeva Vukovu diplomu i školsku nagradu.

I za ostalih 27 „vukovaca“ uručene su Vukove diplome, dok im je načelnik Stevanović uručio po 200 KM, a skromne poklone uručio je i svim večerašnjim maturantima.

U zvorničkoj opštini ove godine maturiralo je 477 maturanata u dvije srednje škole Tehničkom školskom centru (TŠC) i SŠC-u.

Maturanti TŠC-a svoju proslavu imali su u petak tokom koje je direktor Goran Grujić uručio Vukovu diplomu Branku Miličiću koji je i đak generacije za četvrti stepen, a proglašen je i đak generacije za treći stepen Slađan Lazić. Oni su dobili i opštinske nagrade od po 300 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se