9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

KONAČNO: Otvoren Stari most (foto)

Most Aleksandra I Karađorđevića otvoren je jutros u 7 časova za saobraćaj

Otvoren Stari most (6)

ZVORNIK – Stari pješački most između Malog Zvornika i Zvornika otvoren je jutos u 7 čaosova za prelaz pješaka.

Poslije jučerašnjih priprema za otvaranje i uklanjanja trave koja je izrasla dok je bio zatvoren, most je otvoren.

Opštinskog štab za vanredne situacije u Malom Zvorniku koji je i zatvorio most, prije dva dana dono je odluku da se most pusti u saobraćaj. Predsjednik opštine Mali Zvornik i načelnik štaba za vanredne situacije izjavio da će most biti privremeno otvoren naredna dva mjeseca, dok traju pripreme za njegovu rekonstrukciju. Za to vrijeme biće izvršena revizija projekta rekostrukcije mosta i detaljno snimanje i analiziranje stanja u kojem se objekat nalazi.

On je dodao da će se po okončanju pripremnih radnji odmah pristupiti rekonstrukciji i sanaciji mosta i da će dok traju radovi most ponovo biti na neko vrijeme zatvoren.

17. septembra 2010. godine, u Malom Zvorniku tadašnji čelnici opština potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Pješački most na Drini, državni granični prelaz, koji spaja Mali Zvornik i Zvornik, zatvoren je 16. maja, oko 16.00 časova, zbog pojave odrona u Malom Zvorniku u neposrednoj blizini mosta. Nedugo potom, došlo je do pucanja cijevi za vodu i prekida u vodosnabdjevanju nizvodno od Starog mosta. Isključen je i plin zbog oštećenih plinskih vodova. Magistralni put M 19. 1, u prvom strahovitom naletu tecišta (podvrste klizišta), bio je blokiran prvobitno od 16 časova do 2 posle ponoći, da bi nakon samo dva sata funkcionisanja ponovo bio zatrpan većom količinom odronjene zemlje, natopljene atmosferskim padavinama i vodom sa četiri izvora na toj lokaciji.

Povezane vijesti:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se