10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Kako izgleda kad se izgubi kontrola nad 430 konja

BMW automobili koji nose „M“ oznaku san su mnogih mladih zaljubljenika u moćne sportske modele, ali nije svako u stanju da kontroliše snagu koja se krije ispod haube ovih automobila.

BMW M4 udario u stabloNajnoviji među njima, BMW M4 tek se nedavno pojavio na putevima u Evropi a jedan primjerak već je na putu ka otpadu automobila.

Prvi medijski zabilježen udes ovog modela dogodio se na ulicama Minhena i na sreću prošao je bez ljudskih žrtava i teže povređenih.

Kako prenosi nemački sajt tz.de, dvadesetogodišnji vozač izgubio je u jednoj krivini kontrolu nad vozilom zbog prevelike brzine, udario u saobraćajni znak i uletio u obližnji park gdje su ga konačno zaustavila dva stabla drveta.

Iako je od siline udara prednji dio BMW-a gotovo potpuno uništen, mladić je zadobio samo lakše povrede i prevezen je u bolnicu.

Policija je procijenila da je na automobilu načinjena totalna šteta od oko 90.000 evra.

BMW M4 opremljen je 3.0 litarskim, šestocilindričnim TwinPower Turbo motorom koji isporučuje maksimalnih 431 ks (317 kW) i najveći obrtni moment od 550 Nm. U verziji sa sedmobrzinskim automatskim M DCT mijenjačem od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 s.

Ovakve performanse preveliki su zalogaj za ogromnu većinu vozača, pogotovo za one neiskusnije sa većim adrenalinskim nabojem.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se