14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Japan finansirao sistem vodosnabdijevanja u Oraovcu

ZVORNIK – Ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki posjetio je danas opštinu Zvornik povodom uspješno okončanog projekta „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja u zvorničkoj mjesnoj zajednici Oraovac“, koji je japanska Vlada finansirala sa 75.000 evra.

Zvornik, Stevanović uručio Povelju opštine Zvornik ambasadoru Japana, JamazakijuNakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem, Jamazaki je izrazio nadu da će ovaj projekat dalje ojačati saradnju i prijateljske veze između Japana i BiH.

Jamazaki je rekao novinarima da će njegova zemlja nastaviti da pomaže opštinu Zvornik i druge opštine u BiH kroz slične projekte.

On je istakao da je ponosan na najviše opštinsko priznanje – Povelju opštine Zvornik za 2013. godinu, koje je dodijeljeno Ambasadi Japana u BiH, a koje mu je danas uručio Stevanović.

„To je veliko priznanje za naš rad i trud da direktno podržavamo projekte u lokalnim zajednicama, koji u najvećoj mjeri doprinose, u ovom slučaju, stanovnicima Zvornika“, rekao je Jamazaki.

Načelnik opštine Zvornik naglasio je da Ambasada Japana u BiH zauzima najznačajnije mjesto među donatorima, i to ne toliko zbog iznosa koji su dodijelili za projekat vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Oraovac, već zbog trenutka u kome je potpisan ugovor.

Zvornik, Stevanović uručio Povelju opštine Zvornik ambasadoru Japana, Jamazakiju 2„Kad smo mislili da, nakon njihove nuklearne katastrofe, neće biti ništa od tog projekta, tražili smo aternativno finansiranje, ali dobili smo poziv iz Ambasade Japana da potpišemo ugovor“, rekao je Stevanović.

On je podsjetio da je projekat realizovan u dvije faze, od čega je u prvoj fazi potrošeno 90.000 KM od 147.847 KM.

„Nakon toga je doprojektovana druga faza u okviru koje je napravljen još jedan bazen, čime smo pitanje vodosnabdijevanja trajno riješili za više od 70 domaćinstava“, rekao je Stevanović, izrazivši veliku zahvalnost Vladi Japana i Ambasadi u Sarajevu.

On je podsjetio da je Skupština opštine Zvornik na Dan opštine 21. maja
dodijelila najviše opštinsko priznanje Ambasadi Japana, koje je ambasador Jamazaki danas naknadno primio.

„Imajući u vidu to što je Japan učinio za opštinu Zvornik i naše građane, imajući u vidu trenutak u kojem smo potpisali ugovor za realizaciju ovog projekta, a to je bilo u vrijeme najveće katastrofe koja je zadesila Japan nakon Drugog svjetskog rata, dodijelili smo im najviše opštinsko priznanje – Povelju opštine Zvornik za 2013. godinu“, rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se