1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Italijanima derbi grupe D, Kostarika šokirala Urugvaj

MANAUS – Fudbalska reprezentacija Italije pobijedila je jutros po našem vremenu u Manausu selekciju Engleske sa 2:1 (1:1) u meču prvog kola D grupe na Svjetskom prvenstvu.

Italija Engleska Brazil 2014Italijani su poveli sjajnim golom Klaudija Markizija u 35. minutu. Samo dva minuta kasnije izjednačio je Danijel Staridž nakon odličnog centaršuta Vejna Runija, da bi konačan rezultat utakmice postavio Mario Baloteli u 50. minutu.

U drugom kolu Grupe D Italija će 20. juna igrati protiv Kostarike, dok će dan ranije protivnik Englezima biti reprezentacija Urugvaja.

Obala Slonovače savladala Japan 2:1

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače pobijedila je jutros po našem vremenu u Resifeu selekciju Japana sa 2:1 (0:1) u meču prvog kola C grupe na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Golove za Obalu Slonovače postigli su Vilfrid Boni u 64. i Žervinjo u 66. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Japan bio Keisuke Honda u 17.

U drugom kolu C grupe Obala Slonovače će 19. juna igrati protiv Kolumbije, dok se dan kasnije sastaju Japan i Grčka.

Kostarika šokirala Urugvaj

Fudbalska reprezentacija Kostarike napravila je večeras veliko iznenađenje nakon što je u Fortalezi savladala Urugvaj sa 3:1 u meču prvog kola D grupe Svjetskog prvenstva.

Urugvaj je poveo golom Edinsona Kavanija u 24. minutu iz penala i činilo se da je na dobrom putu da stigne do trijumfa.

Ipak, u nastavku su Kostarikanci napravili veliki preokret.

Prvo je u 54. minutu Džoel Kembel postigao izjednačujući pogodak, a samo tri minuta kasnije vođstvo Kostariki donio je Oskar Duarte. Konačan rezultat postavio je Marko Urena u 84. minutu.

Urugvajci su u 90. minutu ostali bez isključenog Maksija Pereire.

U ponoć se u Manausu sastaju Engleska i Italija u drugoj utakmici D grupe.

Kolumbija i bez Falkaa razbila Grčku

Reprezentacija Kolumbije zabilježila je ubjedljiviju pobjedu nad Grčkom 3:0 (1:0), u prvom meču Grupe C na Svjetskom prvenstvu.

U veoma čvrstom meču u Belo Horizonteu Kolumbijci su bolje koristili svoje šanse te golovima Armera, Gutijeresa i Rodrigesa najavili dobar nastup u Brazilu, prenosi B92.

Grci su imali više loptu u svom posjedu, ali su rijetko bili opasni po gol rivala. Ipak, da je Teofanis Gekas u 63. minutu pogodio gol, a ne prečku, možda bi meč imao drugačiji tok.

Kolumbijci su protiv čvrste Grčke pokazali da će i bez Radamečla Falkaa biti veoma opasan rival svim protivnicima na Mundijalu.

Sjajno su krenuli i poveli već u petom minute kada je poslije sjajne akcije Kvadrada po desnoj strani i pasa u sredinu kaznenog prostora, Armero sjajno reagovao i šutem po zemlji pogodio donji lijevi ugao za 1:0.

U nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja, uglavnom se vodila borba na sredini terena, ali su Grci polako preuzimali inicijativu i sve češće bili ispred gola Ospine, koga je prvi ugrozio Torosidis koji je u 30. minutu šutirao glavom pored gola.

Kolumbijci su lako dolazili ispred šesnaesterca rivala, ali su lošim pasovima ostajali bez gol šansi. Do kraja poluvremena su Grci bili konkretniji, da bi u 45. minute Ospina spasao Kolumbiju nakon odličnog šuta Konea sa ivice kaznenog prostora.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se