4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Hrvatska deklasirala Kamerun, sa Meksikom za prolaz

Reprezentacija Hrvatske ubjedljivo je slavila protiv Kameruna 4:0 (1:0) u posljednjem meču drugog kola grupe A na Mundijalu u Brazilu.

Hrvatska Kamerun‘Vatreni’ su prvi put od meča sa Njemačkom ’98 postigli tri pogotka na završnici Šampionata i tako zadržali šanse da se domognu eliminacione faze.

Poveli su već u 11. minutu preko Ivice Olića, da bi Ivan Perišić na startu drugog dijela igre duplirao prednost svoje reprezentacije. Mario Mandžukić je golovima u 61. i 73. minutu postavio konačan rezultat.

Bezopasni i bezvoljni Kamerunci nisu prikazali gotovo ništa, lišeni pomoći Samjuela Etoa, a sve je praktično bilo gotovo kada je Aleks Song isključen u 40. minutu. On je bez ikakve potrebe udario laktom Marija Mandžukića, prilikom početka kontre Hrvatske.

Ekipa Nike Kovača će odlučujuću utakmicu za prolaz igrati protiv Meksika u Risifeu 23. juna. Hrvatima je neophodna pobjeda za prolaz u osminu finala. S druge strane, Kamerunci su treća reprezentacija koja je završila učešće, poslije Španije i Australije, pa će im meč protiv Brazila ‘revijalni’.

U prvom meču dana Holandija je u sjajnom meču savladala Australiju i plasirala se u osminu finala, da bi Čileanci, tri sata kasnije na Marakani, šokirali cio svijet i eliminisali prvaka svijeta Španiju.

(B92)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se