13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Drinjača, Zelinje, Novo Selo i Divič nakon 15 dana dobili vodu

 Sinoć u večernjim satima naselja u zvorničkoj opštini koja se snabdjevaju iz Zelinjskih bunara dobila su vodu potvrdio je direktor preduzeća Vodovod i komunalije Jovan Tomić.

Jovan Tomić (Foto: Zvornik Danas)-Konačno, sinoć u večernjim satima naselja koja se snabdjevaju iz Zelinjskih bunara dobila su vodu – rekao je Tomić.

On  je saopštio da su nakon 15 dana koliko su trajali radovi na premoštavanju potisnog voda iz Zelinjskih bunara do glavnog cjevovoda konačno obezbjeđene potrebne količine vode za naselja Divič, Drinjača i Novo selo.

Tomić je rekao da je izvršenim premoštavanjem potisnog voda poboljšano vodosnadbevanje i građana Zvornika. Naglasio je da je voda hemijski ispravna što bi trebalo, kao što je to do sada bio da garantuje i mikrobiološku ispravnost vode za piće.

Međutim, građanima naselja Divič, Drinjača i Novo selo preporučuje se da u naredna dva dana vodu prekuvavaju jer će do tada biti dobijene mikrobiološke analize vode.

Tomić je izrazio nadu da u narednom periodu neće biti problema sa vodosnabdjevanjem i naglasio da se mora uraditi idejno rješenje za potpunu sanaciju izvorišta u Sopotniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se