18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

BRUTALNO: Reklama za bezbjednu vožnju od koje zastaje knedla u grlu (video)

Odjeljenje za bezbjednost u saobraćaju Ministarstva za životnu sredinu Sjeverne Irske lansiralo je reklamu koja je toliko brutalna da je njeno emitovanje na televiziji zabranjeno prije devet sati uveče.

U propagandnom spotu, koji nimalo ne liči na klasične reklame za bezbjednost na putu, vidi se kako muškarac juri kolima po putu prije nego što će izgubiti kontrolu nad vozilom i doslovno “spljeskati” grupu mališana koji su došli u šumu na izlet.

Cilj reklame je da pokaže da je Od 2000. godine čak 28 djece – što otprilike odgovara broju đaka u razredu – izgubilo život u saobraćajnim nesrećama izazvanim prebrzom vožnjom.

Odgovarajući na kritike da kampanja “koristi košmare da bi poboljšala ponašanje u društvu”, ministar za bezbjednost na putevima Mark Durkan istakao je da je „cilj kampanje da putem emocionalne i neprijatne poruke jednom za svagda raskrsti sa pogrešnom predstavom mnogih korisnika puteva o zaista zastrašujućim posledicama prebrze vožnje”.

“Mnogi od vas će ovu reklamu smatrati šokantnom, ali činjenica je da vozači moraju da budu potpuno svjesni posledica svojih postupaka”, rekao je Stiven Martin, pomoćnik šefa policije Sjeverne Irske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se