15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Bratunac: Održati vanrednu sjednicu o poplavama

BRATUNAC – Opštinski odbor SNSD-a Bratunac kritikovao je opštinsku vlast zbog neodržavanja vanredne sjednice Skupštine opštine na kojoj je trebalo da bude analizirano stanje nakon poplava.

BratunacSNSD traži da javnost bude upoznata o tome koliko je i kojih vrsta pomoći stiglo u Bratunac, kako je ta pomoć distribuisana i za šta je namijenjena, kao i da se saopšti tačan iznos procijenjene štete od poplava i klizišta.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac 20. juna, odbornici SNSD-a tražili su da se u dnevni red uvrsti informacija o poplavama.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je tada da će uskoro biti zakazana posebna skupštinska sjednica na kojoj će biti podnesen izvještaj o šteti i posljedicama poplava.

On je naveo da treba objediniti sve izvještaje o procjeni štete i prijedloge za njihovo saniranje da bi opštinski parlament utvrdio prioritete. Ovo obrazloženje načelnika opštine tada su prihvatili svi prisutni odbornici.

Savjet Mjesne zajednice Kravica zatražio je od predsjednika Skupštine opštine Adila Osmanovića i Mlađenovića održavanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta o pitanju bezbjednosne situacije na području ove mjesne zajednice tokom obilježavanja godišnjice bošnjačke tragedije u Potočarima.

U zahtjevu je obrazloženo da kroz područje Kravice prolaze učesnici bošnjačkog „Marša mira“ i obilaze se mjesta stradanja, što svake godine dovodi do neke vrste incidenata, narušavanja bezbjednosne situacije i nanošenja uvreda, prijetnji i šteta lokalnom srpskom stanovništvu.

Iz ove mjesne zajednice zatraženo je da Skupština opštine preduzme mjere na sprečavanju provokacija i nanošenja šteta, te da se ne dozvoli narušavanje bezbjednosne situacije u opštini Bratunac.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se