15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Akcija Šetač 2: Uhapšene 23 osobe, za četiri se traga

BANJALUKA – U međunarodnoj policijskoj akciji „Šetač 2“ uhapšene su ukupno 23 osobe na području BiH, Crne Gore i Srbije, zbog sumnje da su se bavile krijumčarenjem skanka.

Zaplijenjena droga u akciji Šetač 2Potvrdio je to načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Zoran Mandić na konferenciji za novinare održanoj juče u Banjaluci. On je dodao da policija još uvijek traga za četiri osobe i pojasnio da je u RS uhapšeno deset, u FBiH pet, u Hrvatskoj šest, a u Crnoj Gori dva dilera.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj akciji u BiH su uhapšeni braća Miloš i Marko Govedarica, Saša Kuljić, Milenko Kuljić, Siniša Kuljić, Vuk Vujović, Marko Dunđer, Davor Miličević, Jozo Rašić, Željko Rašić, Zoran Bandur i Srđan Orbović.

Policija još traga za Svetozarom Perućicom, Neđeljkom Kuljićem, Markom Govedaricom i Srećkom Trifkovićem. Većina uhapšenih su odranije poznati policiji po raznim krivičnim djelima. Perućica je označen kao jedan od organizatora ove grupe.

Mandić je istakao da su u srijedu tokom akcije zaplijenili oko dva kilograma marihuane, ali da je ukupno zaplijenjeno 130,5 kilograma marihuane. Od toga je u Republici Srpskoj policija oduzela 108 kilograma, u Hrvatskoj 22 kilograma i u FBiH 550 grama.

– Riječ je o međunarodnim, dobro uvezanim kriminalnim grupama, a da bi se preduprijedile njihove aktivnosti, bila je potrebna međunarodna i planirana akcija, kao i opredijeljenost svih policija u regionu da se suprotstave ovim oblicima kriminala – istakao je Mandić.

U ovoj akciji ukupno je zaplijenjeno sedam automobila koji su korišćeni za krivična djela, 2,5 kilograma eksploziva, šest pušaka, šest radio-stanica i drugi predmeti.

Načelnik Odjeljenja za zloupotrebu opojnih droga FUP-a Enes Zeljković rekao je da su svi učesnici akcije pokazali visok stepen profesionalnosti, pri čemu je na području Ljubuškog i Čapljine uhapšeno pet osoba i zaplijenjena određena količina oružja, četiri vozila, mobilni telefoni i više od pola kilograma marihuane.

Darko Žižek iz MUP-a Hrvatske rekao je da su u Zagrebu i Splitu zaplijenjena 22 kilograma marihuane, te uhapšeno šest hrvatskih državljana, od čega je jedan bio policijski službenik Granične policije. Miodrag Laković iz MUP-a Crne Gore izjavio je da je akcija provedena i u ovoj državi.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se