18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

3 rečenice koje se ne izgovaraju posle seksa

Vi ste spremi da spavate, ona je spremna da priča. Za ovo nepoklapanje između muškaraca i žena posle seksa, sudeći po istraživanjima, kriv je mozak.

Hormon oksitocin se oslobađa tokom orgazma i stvara želju da se povežete sa vašim partnerom. Ali prema istraživanju, testosteron ublažava efekte ovog hormona. Tako dok u njenom mozgu oksitocin vlada i zahtjeva od nje da priča sa vama, vaš mozak se polako gasi i spreman je za spavanje.

Ako imate energiju da učestvujete u ovakvom razgovoru, nemojte da uništite dobro raspoloženje tako što ćete da izgovorite neku od ovih rečenica.

1. „To je bio najbolji seks koji sam ikada imao!“

Naravno, nemate lošu namjeru kada to kažete, ali to što ćete je uporediti sa prošlim partnerima odmah nakon što je imala seks sa vama može da ohladi atmosferu. Umjesto toga, udjelite joj kompliment koji ima veze sa nečim što ste upravo desilo između vas dvoje. Recite joj da niste mogli da odvojite pogled od njenih grudi ili nešto slično, neka osjeća kao da joj odajete tajnu.

2. „To je trajalo duže nego obično. Jesi li dobro?“

Žene imaju tendenciju da se osjećaju ranjivijim nego obično posle seksa, pa kritika njenog izgleda ili njenih performansi može da je povredi. Umjesto toga, hvalite njen izgled ili pričajte kako divno izgleda posle seksa. Još bolje, stavite joj do znanja da nema mjesta na kom biste radije bili nego tu sa njom.

3. „Koliko puta si svršila?“

Ako ovo pitate izgleda kao da tražite da hvali vaše umijeće u krevetu. Ako ste zaista zainteresovati za kritike pitajte to na malo zanimljiviji način. Na primjer: “Kaži mi dvije stvari koje su ti se svidjele i dvije stvari koje ti se nisu svidjele.” Na taj način možete da dobijete iskrenu reakciju o tome kako se osjeća.

(Menshealth.com)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se