9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

ZVORNIK: Ugrožene sve mjesne zajednice. Voda došla do osnovne škole u Karakaju!

ZVORNIK – Opštinski Štab za vanredne situacije Zvornik proglasio je noćas, nakon sjednice koja je održana u 23,00 sata, vanredno stanje na teritoriji opštine Zvornik zbog poplava uzrokovanih obilnim kišama.

Poplavila gradska plaža u Zvorniku (13)Stanje na terenu u zvorničkoj opštini mijenja se iz sata u sat, a poplave ugrožavaju skoro sve mjesne zajednice, dok je najteže stanje u Čelopeku, Ceru i Ekonomiji.

U toku noći saniran je veliki odron u gradskoj mjesnoj zajednici Srpska Varoš koji je prekinuo lokalni put i prijetio da zatvori protok rijeke Zlatice i izazove veliku poplavu. Mašine „Zvornik-puteva“ tokom čitave noći uklanjale su zemlju, tako da je put prohodan, ali se i dalje dežura na toj lokaciji.

Ekipe su na terenu i u mjesnoj zajednici Kamenica gdje se pojavilo klizište koje ugrožava dvije stambene kuće.

Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik je između 2.500 i 2.600 metara kubnih u sekundi, tako da djelimično dolazi do plavljenja naselja ispod Osnovne škole u Karakaju.

U toku jučerašnjeg dana rijeka Sapna prekinula je saobraćaj na putnoj komunikaciji Zvornik – Sapna u Ristićima i Ceru, kao i na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina na potezu Karakaj-Čelopek, te lokalni put prema mjesnoj zajednici Ulice, a saobraćaj se otežano odvija u Srednjem Šepku gdje se na magistralni put Zvornik – Bijeljina izlila Lokanjska rijeka.

Na području Karakaja preko 20 preduzeća ugrožena su poplavama.

Ekipe Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice od juče ujutro non-stop su na terenu gdje su intervenisale sa vrećama sa pijeskom i crpnim pumpama, a na čišćenju i sanaciji radi preko 20 teških mašina.

U Službi civilne zaštite uvedeno je 24-časovno dežurstvo i konstantan obilazak terena.

Jutros u 7,00 sati Opštinski Štab za vanredne situacije ponovo je zasijedao i kontinuirano će nastaviti praćenje stanja na terenu opštine Zvornik.

Svi građani koji su ugroženi za pomoć se mogu obratiti Službi Civilne zaštite na broj telefona 056/210-853.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović održaće danas u 12,00 sati vanrednu konferenciju za novinare povodom stanja u opštini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se