4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Zvornik: U subotu Drugi „Zgitar fest“

U subotu će u Zvorniku biti održan Drugi festival gitare „Zgitar fest“

Kristijan Perčić - laureat prvog "Zgitar festa"
Kristijan Perčić – laureat prvog „Zgitar festa“

ZVORNIK – U Zvorniku će u subotu biti održan Drugi festival gitare „Zgitar fest“ na kome će se takmičiti učenici osnovnih i srednjih škola, potvrđeno je danas u Osnovnoj muzičkoj školi u Zvorniku.

Prijave za učešće primaju se do petka 30. maja, a do sada se prijavilo oko 30 učesnika iz Republike Srpske(Velika Gradiška, Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik) i Srbije (Valjevo, Loznica, Šabac, Novi Sad i Beograd).

Stručni žiri na takmičenju radiće u sastavu Zoran Krajišnik, dekan i profesor na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, Milan Dujmović, profesor gitare u muzičkim školama u Bijeljini i Pančevu i Aleksandar Hadži Đorđević, profesor na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

„Zgitar fest“ osnovala je zvornička Osnovna muzička škola prošle godine sa ciljem promovisanja ovog instrumenta, da se predstave virtuozi na ovom instrumentu i da se promovišu mladi svirači.

Festival počinje u subotu u 10 časova u Domu omladine Zvornik, a festival otvara pozdravnom rječju direktor Muzičke škole Zvornik, a zatvoriće se u 17 časova koncertom laureata.

Pokrovitelji manifestacije je Dom omladine Zvornik i Opština Zvornik.

>>> Zgitar fest 2013: Sinoć završeno prvo gitarsko takmičenje „Zgitar“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se