18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvorničani organizuju humanitarni turnir u futsalu

Majstori ,,petoparca“ za ugrožene u poplavama

Humanitarni turnir u FutsaluZVORNIK – Na inicijativu fudbalera Drine, a u organizaciji OO Crvenog krsta Zvornik u srijedu će biti odigran humanitarni turnir u futsalu na kome će učestvovati KMF ,,Tango“, KMF ,,Kompred“, KMF ,,Ugljevik“ i FK ,,Drina“. U dvorani RSC Zvornik publika će moći uživati u majstorijama najboljih igrača futsala u BiH, a kompletan prihod od karata biće uplaćen stanovništvu ugroženom u poslednjim poplavama.

Vezista Drine Radovan Vasić koji je začetnik akcije pozvao je sve da dođu na ovaj humanitarni turnir i kupovinom karte čija će cijena biti 5 KM, pomognu onima koji su najviše postradali u poslednjeim poplavama.

– U poslednjim poplavama pogođeni su gotovo svi dijelovi BiH i Srbije, a stanovništvo najugroženijih gradova je bukvalno ostalo bez krova nad glavom. Fudbaleri Drine su već donirali hranu, odjeću, vodu i higijenu za Bijeljinu, ali smo odlučili da i na ovaj način pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Nadam se da će Zvorničani napuniti tribine gradske dvorane i da ćemo skupiti dosta novca. Želim da se zahvalim našim prijateljima iz Istočnog Sarajeva, Tuzle i Ugljevika koji su se bez razmišljanja odazvali našem pozivu – rekao je Vasić.

U KMF ,,Ugljevik“ su odmah prihvatili ideju o humanitarnom turniru, a Darko Lazić ističe da će se oni uvijek odazivati na ovakve akcije.

– Ni jednog sekunda nismo razmišljali da li ćemo prihvatiti poziv na ovaj turnir, već smo smatrali svojom obavezom da se odazovemo na poziv naših prijatelja iz Zvornika. Ovo je odličan gest fudbalera Drine i vjerujem da će naši ljudi još jednom pokazati humanost, te da će turnir biti dobro posjećen – zaključio je Lazić.

Turnir se igra u srijedu sa početkom u 19 časova, a očekuje se dolazak nekoliko bivših zvijezda srpskog fudbala.

Pokrovitelji turnira su štamparija AS Oglas, portal Zvornik Danas i Opština Zvornik.

Rade Jokić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se