18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Zgonjanin: Zaboraviti razmimoilaženja socijalnih partnera

BANJALUKA – Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Predrag Zgonjanin izjavio je da razmimoilaženja socijalnih partnera u ovom trenutku treba ostaviti po strani da bi se rješavala prioritetna pitanja u sanaciji posljedica poplava.

Predrag Zgonjanin (Foto: Glas Srpske)

„To ne znači da smo zaboravili da imamo različita mišljenja, međutim trenutno stare priče nisu bitne u odnosu na situaciju koja nas je zadesila“, rekao je Zgonjanin novinarima nakon sjednice Ekonomsko-socijalnog savjeta.

On je dodao da su radnici i poslodavci u ovom trenutku najviše ugroženi i apelovao da poslodavci, koji su u mogućnosti, pomognu stradalima od poplava koji su izgubili krov nad glavom.

Zgonjanin je naveo da je Unija danas podijelila po 2.000 evra pomoći za 15 radnika oštećenih u poplavama, što će raditi i ubuduće.

Govoreći o uvođenju solidarnog poreza, Zgonjanin je rekao da nema ništa protiv toga i da onaj ko bude zarađivao treba da bude svjestan da treba da se odrekne dva ili tri procenta plate, dok će opterećenje takvog poreza za privredu biti sagledano nakon analize.

„Privreda je potpuno ugrožena, ali u vremenu u kojem je ugroženo i 80 odsto populacije, niko ko zarađuje platu nema pravo da kaže da nije spreman da se odrekne dva ili tri procenta. Mi očekujemo i pomoć Vlade Srpske, ali i solidarnost drugih firmi koje mogu da pomognu“, rekao je Zgonjanin.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se