18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Želite ravan stomak? Izbjegnite ovih pet grešaka

Sve želimo ravan stomak, posebno ljeti, kako bismo zasijale u punom sjaju. Spremno smo i da se potrudimo da dobro izledamo, ali rezultati ponekad izostanu zbog pogrešnih poteza. Ovo su pet najčešćih grešaka na putu do ravnog stomaka.

1) DODATNI TRBUŠNJACI 

11661 web 1500px trbusnjaci foto

Zdrava ishrana i vježbanje daju najbolje rezultate

Istina je da svi imamo mišiće na stomaku, samo oni mogu da ostanu sakriveni ukoliko nas muči problem viška masti. Ako želimo da mišići isplivaju na površinu, moramo da se prvo rješimo tog viška. Trbušnjaci bez gubitka  masnih naslaga neće nas dovesti do cilja.

2) IZGLADNJIVANJE

Većina nas je uvjerena da izgladnjivanje može da dovede do ravnog stomaka.  Izgladnjivanje nije rješenje i može da dovede do kontraefekata. Ljudsko tijelo je kompleksno i izgladnjivanje može da uspori metabolizam. Važno je da se ne odričemo hrane, već da ne unosimo velike količine i da naši obroci budu u određenim, kraćim intervalima.  Redukcija hrane će eliminisati masti, ali ne i gladovanje.

3) PILULE ZA MRŠAVLJENJE I SUPLEMENTI

51120 shutterstock

Pilule za mršavljenje i suplementi mogu da budu veoma primamljivi. Postoje brojne kampanje koje nas ubjeđuju u njihovo korisno dejstvo. Ipak, treba da odolimo ovim magičnim stvarima. Oni će prije svega opustošiti naš novčanik, dok će stomak ostaviti netaknutim. Umjesto uzimanja ovakvih sredstva sagorite kalorije vježbanjem.

4) DIJETALNI PREPARATI

Postoji veliki izbor dijetalne hrane koja je predstavljena kao rješenje za višak kilograma. Istina je da takve namirnice sadrže dosta šećera i vještačkih sastojaka koji ne trebaju našem organizmu. Ti sastojci su visokokalorični, zato treba da ih izbjegavamo i da se držimo dijeta stručnjaka.

5) IZBJEGAVANJE UGLJENIH HIDRATA

60624 p

Smanjene količina ugljenih hidrata je bolji izbor nego njihovo izbacivanje iz ishrane. Postoji veliki spisak „opasnijih namirnica“, industrijiski prerađenih i bogatih šećerom. Zdrava ishrana i umjerenost sa unosom ugljenih hidrata su najbolja preporuka.

(zena.blic.rs)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se