12 C
Zvornik
20. април 2024.

Zaposleni u Crnoj Gori da izdvoje dio zarade za pomoć Srbiji

PODGORICA – Opozicioni Demokratski front /DF/ pokrenuće hitnu inicijativu prema Skupštini i Vladi Crne Gore, kako bi svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajali jedan dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji.

Poplavljena Srbija

Funkcioner DF-a Andrija Mandić rekao je da je zadovoljan zbog toga što se veliki broj građana Crne Gore odazvao pozivu za pomoć ugroženoj Srbiji, koju je pogodilo katastrofalno nevrijeme.

„Dobrovoljci iz Crne Gore, vatrogasne jedinice i druge strukture su na putu ka Srbiji ili se već nalaze na najugoženijim mjestima poput Šapca. Ta akcija se nastavlja i sutra će u još većem broju, u našoj organizaciji i organizaciji drugih subjekata i državnih organa, na stotine novih ljudi poći da pomogne građanima Srbije“, naglasio je Mandić.

On je dodao i da se sakuplja materijalna i novčana pomoć koja će biti distribuirana najugroženijim područjima.

„Nikada ne smijemo zaboraviti koliko je bilo veliko srce Srbije kada je Crnu Goru 1979. godine pogodio katastrofalan zemljotres. NJihova solidarnost je bila bratska i godinama je svaki zaposleni u Srbiji izdvajao određeni procenat od svoje plate za obnovu crnogorskog primorja“, rekao je Mandić.

On je naveo da ova nesreća koja je pogodila Srbiju „stavlja ljude u Crnoj Gori pred veliki izazov i nameće pitanje da li ćemo mi danas prema Srbiji biti kao što je ona u prošlosti bila prema nama“.

„Zato će DF pokrenuti hitnu inicijativu prema Skupštini i Vladi kako bi svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajali jedan dio zarade za pomoć postradalima u Srbiji“, poručio je Mandić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se