1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Zajednička odbrana od prirodnih katastrofa

BEOGRAD – Hrvatska i Srbija pripremaju sporazum o zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa i ukljanjanja njihovih posljedica.

PoplaveNačelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije Predrag Marić rekao je da taj dokument čeka na verifikaciju u Ministarstvu spoljnih poslova, a da potom treba da ga odobri Vlada Srbije.

„Tekst sporazuma je dogovoren krajem prošle godine, a u ime Zagreba potpisaće ga ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić“, rečeno je beogradskoj „Politici“ u kabinetu direktora hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje Jadrana Perinića.

Da će se Srbija i Hrvatska ubuduće zajedno boriti protiv poplava dogovoreno je i na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije i Ministarstva poljoprivrede Hrvatske i „Hrvatskih voda“ tokom proteklog vikenda.

Dogovoreno je da se ubuduće operativno razmjenjuju informacije između Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ i „Hrvatskih voda“ u slivu rijeke Save.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se