15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Zabrinjavajući materijalni položaj radnika u medijima

BANJALUKA – Savez sindikata Republike Srpske danas je, povodom 3. maja – Dana slobode medija, uputio čestitku svim medijima i zaposlenim u medijskim kućama, u kojoj je istaknut njihov zabrinjavajući materijali i socijalni položaj.

Savez sindikata RS

„Mnogi zaposleni u medijima rade na ‘crno’, uz veoma niske plate i nebrojeno prekovremenih sati, što za posljedicu ima nemogućnost korišćenja drugih prava koja im pripadaju po osnovu rada“, navodi Savez sindikata.

Savez sindikata ističe da bi radnici u medijima u 21. vijeku morali biti maksimalno zaštićeni, kao i njihova radnička i sindikalna prava.

„Posao koji obavljaju radnici u medijima je izuzetno odgovoran i društveno značajan, ali nije u dovoljnoj mjeri cijenjen. Svakodnevno su izloženi pritiscima, prijetnjama, uvredama i ucjenama, što ovaj odgovoran posao čini još složenijim“, naglašava se u čestitki Saveza sindikata Srpske.

Savez sindikata je pozvao i poslodavce u medijskim kućama da svojim radnicima obezbijede sigurno, zdravo i prosperitetno radno mjesto, da rade bez straha da će „sutra biti na ulici“ i da u potpunosti ispoštuju Zakon o radu i opšti kolektivni ugovor.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se