20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Za obnovu Savskog nasipa potrebno 50 miliona KM!

Katastrofalne poplave i vodene bujice potpuno su uništile zaštitni nasip na rijeci Savi u rejonu Bijeljine i Šamca, za čiju obnovu će, prema procijeni nadležnih institucija, biti potrebno više od 50 miliona maraka!

Pukao nasip na SaviKako za današnji Press otkrivaju nadležni iz gradskih i opštinskih kriznih štabova, u mjestima koja su najviše postradala nabujala Sava je na najmanje deset mjesta probila ili teško oštetila nasip koji je, kako ističu, zreo za temeljnu rekonstrukciju.

Zaštita ne postoji

– Situacija na području Bijeljine najkritičnija je u Batkoviću, gdje je nasip na Savi potpuno probijen na pet ili šest mjesta. To praktično znači da će nasip na ovoj lokaciji ponovo morati da se gradi, a situacija nije mnogo bolja ni u mnogim drugim mjesnim zajednicama gdje je došlo do curenja vode kroz nasipe. Čim se stanje još malo stabilizuje, neophodno je pristupiti hitnoj popravci oštećenih mjesta jer, praktično, zaštita od Save na području Bijeljine više ne postoji – upozorava Predrag Jović, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Bijeljina.

(Press RS)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se