14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Vozači teretnih vozila da ne kreću bez prijeke potrebe

BANJALUKA – Ministarstvo saobraćaja i veza i Auto-moto savez Republike Srpske upozoravaju vozače teretnih vozila da na put ne kreću bez prijeke potrebe da ne bi ometali dostavljanje humanitarne pomoći stanovništvu na ugroženim područjima.

Kolona kamiona

Zbog izlivanja rijeke Save neprohodan je magistralni put Lončari-Orašje, a zbog većeg odrona regionalni put Drinjača-Bratunac uz rijeku Drinu.

Prema Bijeljini su prohodni magistralni putevi Bijeljina-Zvornik i Bijeljina-Ugljevik do Lopara. Nije prohodan put Bijeljina-Tuzla u mjestu Seljublje. Od Bijeljine je neprohodno prema graničnim prelazima Rača i Pavlovića Most, te prema Brčkom.

Od Banjaluke prohodan je put do Prnjavora, Dervente i Doboja do kojeg se može stići putem od Prnjavora preko Stanara.

Za teretna vozila obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac – Kotor-Varoš, u Marjanovićima, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Magistralni put Doboj-Tuzla neprohodan je u mjestima Stanić Rijeka i Miričina, a Maglaj-Karuše u mjestu Kosova.

Uspostavljen je i saobraćaj za Sarajevo preko Vlašića, a vozačima se savjetuje maksimalan oprez pri vožnji, zbog učestalih odrona i blata na kolovozu u području Ugra. Ne preporučuje se saobraćanje teretnim vozilima.

Na dionici magistralnog puta Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.

Neprohodni su regionalni putevi Zavidovići-Maglaj-Doboj, Gračanica-Srnice i Doboj-Modriča, u mjestu Potočani.

Naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, saobraća se na magistralnom putu Kladanj-Vlasenica, te regionalnom putu Jezero-Šipovo, u mjestu Stupno.

Na dionici magistralnog puta Ključ-Sanski Most mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok ostala vozila saobraćaju pravcem Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać-Bosanska Krupa-Lušci Palanka.

Otežno se saobraća na regionalnom putu Zavidovići-Ribnica-Banovići.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se