23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vlasenica: Klizište napravilo haos

VLASENICA – Nakon pokretanja velikog klizišta u vlaseničkoj Mjesnoj zajednici /MZ/ Cerska, u kojem je juče u selu Čelebići nastradala starica Hanifa Čelebić, a zatrpana lokalna džamija i nekoliko porodičnih kuća, stanje u tom području i danas je teško, a grupe mještana rade na raščišćavanju ruševina i nanosa koje je klizište stvorilo.

Poplava Usore kod Teslića (Foto: RTRS)

Predsjednik MZ Mušan Čelebić rekao je Srni da je selu moguć prilaz samo terenskim vozilima lokalnim makadamskim putem Vlasenica – Šadići – Cerska.

„Evakuisano je 10 kuća, koje se nalaze u zoni klizišta i oni su smješteni na sigurnom, jer tlo još klizi i prijete da se pokrene. Kako će dalje biti niko ne može predvidjeti“, rekao je Čelebić.

Čelebić je dodao da je problem što kompletno područje nema struje, pa prijati da propadnu zalihe hrane, koje su mještani čuvali u zamrzivačima, a vodom se snabdijevaju sa lokalnih izvorišta.

U području Cerske, koje teritorijalno veoma razuđeno i pripada opštinama Vlasenica i Milići, živi oko 500 ljudi, pretežno povratnika, a selo Čelebići dio je MZ koja je u statavu vlaseničke opštine.

Čelebićje rekao da će se, nakon sagladavanje posljedica klizišta, stanovnici te MZ obratiti za pomoć lokalnim i državnim vlastima.

Sahrana poginule starice Hanife Čelebić obaviće se danas u selu Čelebići.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se