-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Vasić: Nastradalo 16 lica

BANJALUKA – Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je od posljedica poplava na području Doboja nastradalo devet lica, Modiče dva, te Šamca, Laktaša, Bijeljine, Vlasenice i Srpca po jedno lice.

Gojko Vasić

Vasić je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske jedino ima tačne podatke o stradalim licima, zamolivši sve u Srpskoj da ne spekulišu sa informacijama.

„Stradala lica su uglavnom starije životne dobi. Još ne znamo koliko je lica nestalo i zbog toga je bilo neophodno uspostaviti telefonsku liniju, koja će biti u funkciji 24 časa, da bi građani mogli prijaviti nestanak članova porodice“, rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da građani mogu policiji prijaviti nestanak članova porodice na telefonski broj 051-463-463 i na internet stranici MUP-a Srpske.

Vasić je naglasio da su materijalne posljedice veoma velike i da će trebati vrijeme da budu procijenjene.

On je podsjetio da su u protekla tri dana na području Srpske bile poplave veće od uobičajnih, a da su najviše stradala područja Doboja i Bijeljina.

Vasić je napomenuo da su od 1. do 17. maja padavine na tim područjima bile od 250 do 280 litara po metru kvadratnom, a u posljednja tri dana više od 200 litara po metru kvadratnom.

„Iznad izvora rijeka Plive, Sane i Vrbasa padavine su bile veće od 150 litara po metru kvadratnom u posljednja tri dana, a prije toga oko 220 litara. Zbog toga su bujice posebno ugrozile sve gradove koji se nalaze u ovim slivovima“, rekao je Vasić, napomenivši da je primjetna postepena stagnacije rijeka Drine i Save.

On kaže da građani moraju prijaviti svaki slučaj manipulisanja informacijama.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se