12 C
Zvornik
20. април 2024.

U Donjecku uveden policijski čas

DONJECK – Lideri samoproglašene Narodne republike Donjeck uveli su policijski čas od 10 uveče do 6 ujutru, po lokalnom vremenu, navodi pres služba Republike.

Barikade u DonjeckuPolicijski čaj je uveden zbog trenutne situacije u gradu i antiterorističke akcije koju ukrajinske bezbjednosne snage i dalje sprovode. Javni saobraćaj je obustavljen a radio stanice izvještavaju da je opasno izlaziti napolje, osim u slačaju prijeke potrebe, prenosi B92.

Takođe, građani će morati u svakom trenutku da kod sebe imaju lične dokumente, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

Broj poginulih u ofanzivi ukrajinskih snaga bezbjednosti, koja je počela u ponedeljak u Donjecku, mogao bi da dostigne 100, tvrdi Pušilin, predsedavajući VS DNR.

Među žrtvama ima i oko 50 civila, rekao je predsjedavajući Vrhovnog saveta samoproklamovane „narodne republike Donjeck“ Denis Pušilin ruskoj novinskoj agenciji Itar Tas.

Agencija Rojters navela je da se ukrajinske snage bezbjednosti bore sa proruskim aktivistima u Donjecku i da je vlada Ukrajine saopštila da će nastaviti vojnu ofanzivu „sve dok nijedan terorista“ ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

Juče su proruski separatisti opljačkali su i zapalili glavni hokejaški stadion u istočnoukrajinskom gradu Donjecku.

(Agencije)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se