8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Tri boda dijeli Drinu od osvajanja titule, danas u Ugljeviku prva „meč lopta“

Fudbaleri Drine danas će u Ugljeviku postati drugi put šampioni Republike Srpske ako uspiju da pobjede poslednjeplasirani Rudar. To je ujedno i prva „meč lopta“ od tri, koliko je kola inače i ostalo do kraja prvenstva u Prvoj ligi RS.

Detalj sa utakmice FK Drina (Zvornik) - FK Mladost (Gacko)

Zvorničani imaju šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca ekipu Podrinja, odnosno sedam u odnosu na višegradsku Drinu. Izabranici trenera Dragana Mićića ove sezone dva puta su pobijedili ekipu iz Janje tako da bi u slučaju istog broja bodova na kraju šampionata bili u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Da će Drina već danas (16.30h) završiti posao uvjeren je i šef stručnog štaba Dragan Mićić.

„Nema razloga da ne završimo započeti posao. Želim da u Ugljeviku overimo titulu, a da onda u sledećem kolu, u susretu protiv Napretka iz Donjeg Šepka, pred našim navijačima proslavimo naslov šampiona i plasaman u Premijer ligu. Igrom i rezultatom tokom cijele sezone zaslužili smo da prvi prođemo kroz cilj i da ponovo budemo dio elitnog razreda fudbala u BiH“, rekao je Mićić.

Napadač Aleksandar Nikolić dijeli mišljenje trenera Mićića i uvjerava da će se iz Ugljevika vratiti završenog posla.

„Pruža nam se prilika da dva kola prije završetka prvenstva ovjerimo titulu. Zbog toga ćemo utakmici u Ugljeviku pristupiti kao da je najvažnija u prvenstvu. Ugljevičani nemaju šanse za opstanak, ali ih to neće spriječiti da se dostojanstveno oproste od elite i pruže nam jak otpor. Ipak mislim da nam pobjeda ne može izmaći“, kaže Nikolić.

Strijelac prvog gola u odloženom susretu protiv ekipe Mladosti Aleksandar Kikić veruje da će njegov tim ozbiljno pristupiti ovom susretu, koji za Rudar nema nikakav takmičarski značaj pošto je taj kub već izgubi sve šanse za opstanak.

„Zbog toga moramo da imamo ozbiljan pristup utakmici i ne smijemo potcjeniti protivnika. Vjerujem da ćemo u Ugljeviku otvoriti šampionski šampanjac. Želimo da iskoristimo prvu šansu i rješimo sve dileme oko osvajanja naslova i plasmana u Premijer ligu. Iako je Rudar poslednji tim na tabeli, ne očekuje nas lagan zadatak, već jedna teška utakmica puna neizvjesnosti“, ističe Kikić.

Koliko će klubova ispasti iz Prve lige, biće jasno nakon što se odigra posljednje kolo Premijer lige BiH, koje je na rasporedu u subotu. Iz Prve lige sigurno ispada posljednji tim na tabeli plus onoliko koliko ih ispadne iz Premijer lige. Pošto je Leotar odavano ispao iz Premijer lige, tako će i predposljednji tim u niži rang. Ukoliko Rudar Prijedor ne obezbijedi opstanak i 12. ekipa sa tabele će u Drugu ligu RS. U tom slučaju bi 11. tim igrao baraž za opstanak.

Raspored 24. kola
Subota, 16.30 časova

1. Rudar – Drina
2. Sutjeska – Podrinje
3. Napredak – Drina HE
4. Sloboda (MG) – Sloboda (NG)
5. Kozara – Modriča Maxima
6. Mladost – Proleter
7. Sloga – Borac

Tabela
1. Drina                                      46
2. Podrinje                                40
3. Drina HE                               39
4. Sloboda (MG)                       37
5. Kozara                                    36
6. Sloboda (NG)                       35
7. Mladost                                  33
8. Napredak                              32
9. Sutjeska                                 32
10. Proleter                                31
11. Sloga                                     29
12. Modriča Maxima               26
13. Borac                                    20
14. Rudar                                    11

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se