4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

TEŠKA SITUACIJA U ŠEKOVIĆIMA: Nivo rijeke Lovnice i dalje raste, helikopterima evakuisano 12 osoba

ŠEKOVIĆI – Situacija u opštini Šekovići, uzrokovana velikim poplavama u više šekovićkih prigradskih naselja i sela, i dalje je nepromijenjena, a komplikuje je to što nivo rijeke Lovnice i dalje raste, izjavio je večeras Srni predsjednik šekovićke Skupštine Dragan Galić.

Poplave u Šekovićima - 15. maj (1)Galić je istakao da su pomoć Šekovljanima pružile jedinice Oružanih snaga BiH, koje su rano jutros helikopterima evakuisale 12 građana, među njima šestoro djece.

„Upravo su sada pokušali da intervenišu čamcima, međutim, nisu bili u mogućnost da izvrše kompletnu evakuaciju. Uzdamo se u njihova obećanja da će obezbijediti helikoptere, koji su trenutno angažovani na području Doboja“, rekao je Galić, koji je i član opštinskog Kriznog štaba.

Galić je dodao da se sve više ističe problem obezbjeđivanja vode za piće, hrane i zbrinjavanja djece. „Nama je važno da niko ne nastrada, a materijalne štete u ovom momentu i nisu toliko bitne“, poručio je Galić.

Poplave u Šekovićima - 15. maj (3)Helikopterima evakuisano 12 osoba

Situacija u opštini Šekovići zbog obilnih poplava i dalje je kritična, a jutros je iz poplavljenog područja helikopterima evakuisano 12 lica, od čega šestoro djece, rekao je Srni sekretar šekovićke Skupštine i član Kriznog štaba opštine Vlado Vidaković.

Poplave u Šekovićima - 15. maj (2)„Nemamo vode, struje, ograničena nam je mogućnost komunikacije sa svijetom. Voda je prodrla u mnoga domaćinstva i jedino što je dobro u sadašnjoj situaciji jeste da nije bilo ljudskih gubitaka“, rekao je Vidaković.

Posebno teška situacija je u području Lovničkog Polja, koje je u potpunosti pod vodom, a poplavljen je i neprohodan put prema manastiru Lovnica.

Poplavljena su i područja oko šekovićkog Srednjoškolskog centra i Policijske stanice, te naselje Sučani.

Zbog obilnih poplava sinoć je u opštini Šekovići proglašeno stanje zaštite od elementarnih nepogoda.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se