15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Teška situacija u privredi Srpske

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da se od privrednih subjekata koji su stradali u poplavama ne može očekivati da izvršavaju predviđene obaveze.

Željka Cvijanović (Foto: SRNA)„Teška je situacija kada je riječ o privredi i ne možemo u budžetu ništa očekivati od privrednih subjekata stradalih u poplavama. Oni neće moći da izvršavaju predviđene obaveze i zbog toga moramo da im pomognemo“, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da ima mjesta gdje je apsolutno nemoguće očekivati da u dogledno vrijeme bude aktiviran neki privredni subjekat, dok ima područja gdje će, uz podršku Vlade Srpske, privredni subjekti moći veoma brzo da profuncionišu, kao i oni koji su pretrpjeli manja oštećenja.

„Uvodićemo neke različite modele interverncija da bismo prebrodili period od dva – tri mjeseca, nakon čega bi situacija trebalo da bude stabilnija. Moraćemo da reorganizujemo naš aktuelni plan za zapošljavanje da bismo obezbijedili dodatno zapošljavanje“, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se još ažuriraju podaci o radnicima koji su zbog poplava ostali bez posla.

„Na osnovu podataka kreiraćemo program mjera za te radnike, a nacrt programa ćemo imati sutra. Treba vidjeti na koji način će se intervenisati. U okviru programa mjera imamo dio koji se odnosi na podršku privredi i ljudima koji ostaju bez posla“, dodala je Cvijanovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se